Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. szeptember 30., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Rólunk

Békéscsaba diákváros, ahol közel tízezer középiskolás tanul minden évben. Az ifjúsági- és diákélet ennek megfelelően mozgalmas és színes, azonban az utóbbi években nem volt olyan városi médiafelület, amely kifejezetten az itt tanuló diákoknak szólt volna. Ezért 2017. novemberében felhívást tett közzé az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület, amelyben egy új online békéscsabai diákújsághoz keresett a média világa iránt érdeklődő, nyolcadik osztályos, valamint középiskolás helyi diákokat. A felhívás eredményesnek bizonyult, hiszen arra harmincnál is több békéscsabai diák jelentkezett.

Az már rögtön a 2017. december 13-i alakuló szerkesztőségi ülésen kiderült, hogy a kezdeti elképzelésnél, azaz egy online diákújságnál jóval tovább mutat a fiatalok kreativitása, a szerkesztőség tagjai ugyanis számos ötlettel álltak elő, így például videós tartalmak, vagy például egy egységes városi sulirádió, így Békéscsabai Alkotó Média (BAM) néven megalakult a város első ifjúsági és diák médiaközpontja. A BAM alapja a 2018. március 21-én, a Városi Ifjúsági Parlamenten (VIP) elindult jelen diákújság lett, amely egyben ifjúsági információs portálként is működik, és ami a szerkesztőség tervei szerint a jövőben folyamatosan bővül.

De mégis, miről olvashatsz itt? A kérdést megválaszolni nem is olyan egyszerű, hiszen az oldal eléggé összetett, már csak azért is, mert amint említettük, két fő tartalmi funkciója is van.

Ifjúsági információs portál

Szeretnénk minél több hasznos és fontos információval segíteni nektek, ezért a felső menüsávban olyan oldalakat találtok, ahol ilyeneket gyűjtöttünk össze számotokra, az alábbiak szerint.

Jó tudni

Telefonszámok, címek, ügyfélfogadási idők arra az esetre, ha hirtelen segítséget kell hívni, vagy valamilyen ügyet kell intézni.

Sulijáró

Itt a békéscsabai középiskolákat találjátok. Minden iskolát külön oldalon mutatunk majd be, ezeket hamarosan elkezdjük feltölteni. Ez a pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályosoknak lehet nagy segítség, hiszen egy helyen megtalálhatják majd az összes békéscsabai továbbtanulási lehetőséget.

Értünk, velünk

Nemcsak mi, hanem számos egyesület, alapítvány is igyekszik segíteni titeket. Ezért úgy gondoltuk, hogy ezeket a békéscsabai civil szervezeteket is bemutatjuk röviden nektek, természetesen elérhetőségeikkel együtt.

Programok

Évek óta nagy az igény egy olyan programnaptárra és adatbázisra, ahol megtalálhatók azok a városi programok, amelyek kifejezetten nektek, fiataloknak, illetve nektek is szólnak. Létrehoztunk hát egyet, ahol a naptár nézet mellett listázva is megtaláljátok a programokat, de kereshettek helyszínre, programkategóriára is. A feltöltést megkezdtük, ám mivel rengeteg adatról van szó, időbe telik, mire a legtöbb esemény felkerül, így türelmeteket kérjük.

Online diákújság

Diákélet

Leginkább helyi hírek, beszámolók, beharangozók minden olyan témában, ami titeket, csabai diákokat érint és/vagy rólatok szól.

Helyben

A város értékei, a városban történt olyan események, amelyeknek fiatalok (is) részesei és/vagy őket is érinti.

Nem vicc

Nem bizony, hiszen itt olyan komoly dolgokról lesz szó, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Ügyes

Általatok elért eredmények, sikerek közzététele, valamint tehetséges csabai fiatalok bemutatása a rovat célja.

Mozdulj!

Csabai sporthírek (elsősorban diáksport), eredmények, valamint az aktív pihenéssel (pl. szabadidősport) kapcsolatos cikkek kapnak itt helyet.

Unatkozol?

Az egyik legszélesebb tartalmi palettát kínáló rovatunk, hiszen itt a szórakozás minden formája mellett megtalálhatók lesznek a kulturális, vicces, esetleg játékokat tartalmazó cikkek is.

Zöldülj!

Hoppá, ez is egy komoly cikk, természetesen fókuszban a környezetvédelem, a természet, az állat- és növényvilág.

Pocak

Evi-ivi, azaz minden, ami a táplálkozással kapcsolatos.

BAM

Szerkesztőségünkkel, valamint portálunkkal kapcsolatos hírek, cikkek.

Reméljük, megtaláljátok nálunk, amit kerestek, illetve sok hasznos és érdekes cikket olvastok majd itt. Szeretnénk, ha minél többen elmondhatnátok mindezt, ezért ha van olyan tartalmi ötletetek, amelyről nem találtatok semmit oldalunkon, nyugodtan dobjatok egy mailt az alábbi címre:
szerkesztoseg (kukac) csabaidiakujsag.hu!

Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!