Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Rólunk

Békéscsaba diákváros, ahol közel tízezer középiskolás tanul minden évben. Az ifjúsági- és diákélet ennek megfelelően mozgalmas és színes, azonban az utóbbi években nem volt olyan városi médiafelület, amely kifejezetten az itt tanuló diákoknak szólt volna, ezért 2017 novemberében felhívást tett közzé az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület, amelyben egy új online békéscsabai diákújsághoz keresett a média világa iránt érdeklődő, nyolcadik osztályos, valamint középiskolás helyi diákokat. A felhívás eredményesnek bizonyult, hiszen arra harmincnál is több békéscsabai fiatal jelentkezett.

Az már rögtön a 2017. december 13-i alakuló szerkesztőségi ülésen kiderült, hogy a kezdeti elképzelésnél, azaz egy online diákújságnál jóval tovább mutat a fiatalok kreativitása, a szerkesztőség tagjai ugyanis számos ötlettel álltak elő, így például videós tartalmak, vagy például egy egységes városi sulirádió, így Békéscsabai Alkotó Média (BAM) néven megalakult a város első ifjúsági és diák médiaközpontja. A BAM alapja a 2018. március 21-én, a Városi Ifjúsági Parlamenten (VIP) elindult jelen diákújság lett, amely egyben ifjúsági információs portálként is működik, és ami a szerkesztőség tervei szerint a jövőben folyamatosan bővül.

De mégis, miről olvashatsz itt? A kérdést megválaszolni nem is olyan egyszerű, hiszen az oldal eléggé összetett, már csak azért is, mert amint említettük, két fő tartalmi funkciója is van.

Ifjúsági információs portál

Szeretnénk minél több hasznos és fontos információval segíteni nektek, ezért a felső menüsávban olyan oldalakat találtok, ahol ilyeneket gyűjtöttünk össze számotokra, az alábbiak szerint.

Jó tudni

Telefonszámok, címek, ügyfélfogadási idők arra az esetre, ha hirtelen segítséget kell hívni, vagy valamilyen ügyet kell intézni.

Sulijáró

Itt a békéscsabai középiskolákat találjátok. Minden iskolát bemutatunk majd, ezeket hamarosan elkezdjük feltölteni. Ez az oldal a pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályosoknak lehet nagy segítség, hiszen egy helyen megtalálhatják majd az összes békéscsabai továbbtanulási lehetőséget.
(Jelenleg feltöltés alatt.)

Értünk, velünk

Nemcsak mi, hanem számos egyesület, alapítvány is igyekszik segíteni titeket. Ezért úgy gondoltuk, hogy ezeket a békéscsabai civil szervezeteket is bemutatjuk nektek, természetesen elérhetőségeikkel együtt.
(Jelenleg feltöltés alatt.)

Programajánló

Itt azok közül a városi programok közül válogatunk (a teljesség igénye nélkül), amelyek kifejezetten nektek, fiataloknak, illetve nektek is szólnak. Az ajánlók a programok megrendezésének időrendjében kerülnek listázásra, majd a programok végével automatikusan törlődnek.

Fotók

A szerkesztőség fotósai által készített önálló fotógalériák, valamint galériával bővített cikkek.

BAM TV

A szerkesztőség által készített videók, amelyeket YouTube csatornánkról jelentetünk meg.

Partnerek

A szerkesztőség partnerei és támogatói.

Online diákújság

Diákélet

Sulival, tanulással, továbbtanulással, diákmunkával kapcsolatos, nem kizárólag békéscsabai vonatkozású hírek, cikkek.

Helyben

Helyi hírek, beszámolók, események, tudósítások, leginkább persze olyanok, amelyek titeket, csabai diákokat érint és/vagy rólatok szól.

Nem vicc

Nem bizony, hiszen itt olyan komoly dolgokról írunk, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Suli+

Sok minden nincs benne a könyvekben, pedig érdemes tudni róluk, így itt tantárgyakhoz kapcsolódó plusz információkat találtok.

Ügyes

Általatok elért eredmények, sikerek, valamint tehetséges csabai fiatalok bemutatása.

Pad alatt

Te mit szoktál olvasni, nézegetni az órákon a pad alatt? Nyilván vicces dolgokat, horoszkópot, rejtvényeket, mémeket, sztárhíreket, na meg némi bulvárt… Nos, ilyeneket találsz majd ebben az új rovatban is, de azért ezeket ne órán olvasd és nézegesd! 🙂

Mozdulj!

Csabai sporthírek (elsősorban diáksport, utánpótlássport), eredmények, valamint az aktív pihenéssel (pl. szabadidősport) kapcsolatos cikkek kapnak itt helyet.

Unatkozol?

Az egyik legszélesebb tartalmi palettát kínáló rovatunk, hiszen itt a szórakozás és a szabadidő-eltöltés több formájáról írunk, többek között film-, sorozat-, könyv- és játékajánlókkal.

Tippek

Nekünk már beváltak, ezért megosztjuk veletek is. Ahogy a rovat neve is elárulja, itt tippeket adunk, méghozzá olyanokat, amelyek segíthetnek a tanulásban, vagy az élet egyéb területein.

Pocak

Táplálkozással, kajákkal, alkoholmentes innivalókkal kapcsolatos cikkek, receptek.

BAM

Szerkesztőségünkkel, valamint portálunkkal kapcsolatos hírek, cikkek.

Reméljük, megtaláljátok nálunk, amit kerestek, illetve sok hasznos és érdekes cikket olvastok majd itt. Szeretnénk, ha minél többen elmondhatnátok mindezt, ezért ha van olyan tartalmi ötletetek, amelyről nem találtatok semmit oldalunkon, nyugodtan dobjatok egy mailt az alábbi címre:
szerkesztoseg (kukac) csabaidiakujsag.hu!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!