Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Vörös szoba és Budapest – Fekete Özvegy filmajánló

A mozik egyelőre nyitva, a filmrajongók örülhetnek, hiszen az elhalasztott premierek is megtartásra kerülnek. Így van ez a Marvel új filmjével is a Fekete Özveggyel is. Az első női bosszúálló önálló filmje is több mint egy évet késéssel került a mozikba, de jobb később, mint soha. A film a mozikba érve rekordokat.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. augusztus 18., szerda 14:46
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. augusztus 18., szerda 14:46

A Marvel Moziverzum legújabb filmjének premiere eredetileg 2020 májusában lett volna, de a vírus miatt csak idén júliusban került nagyvászonra. A Fekete Özvegy elsőre egy előzmény filmnek tűnhet Natasha életével kapcsolatban, de valójában a film nagy része kronológiailag az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik.

Ez a film nyitja meg a moziverzum 4. fázisát az idén kijött sorozatok mellett, mint a WandaVision, a Sólyom és a Tél katonája, valamint a Loki mellett. A cselekményről sokat spoiler nélkül nem lehet írni, de a körülbelül kétórás film alatt kiderül, hogy mi történt Budapesten (amihez Scarlett és a stáb a valóságban is itt forgatott), és megismerhetjük az orosz kém testvérét Yelenát (akit Florence Pugh alakít), valamint a „szüleit”, Melinát és Alexei-t. Az úgynevezett „vörös szobáról” is többet megtudunk a film alatt, ahol a két lányt kiskorukban bérgyilkosoknak képezték ki.

Összességében a stúdiónak egy újabb nagyon izgalmas akció filmet sikerült összehoznia és szerintem megérte rá várni, ráadásul a soundtrack-et is nagyon jól összerakták a filmhez.

Egy tipp, ha esetleg valaki az összes marvel filmet meg akarná nézni: szerintem érdemesebb a kiadási év alapján nézni őket először, mert a stáblista utáni jelenetek elég nagy spoilereket tartalmaznak, ahogy ezt Marvel filmeknél már megszokhattuk.

Ha semmi nem jön közbe, akkor még 3 marvel filmre számíthatunk ebben az évben, ami az előzetes információk alapján tartalmas szórakozást ígér a műfaj rajongóinak.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!