Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Vízió vízió – már nézhető a WandaVision a Marveltől

A Marvel – az elmaradt bemutatók és premierek után – a napokban életjelet adott magáról a WandaVision sorozat duplarészes bemutatója formájában. A sorozat a Disney sajátgyártású tartalmait összegyűjtő Disney+ streamingszolgáltatás keretein belül lesz megtekinthető. A szolgáltató Európa több országában elérhető, sajnos Magyarország még nem tartozik ezen országok közé, ennek ellenére van rá mód, ha szeretnénk legálisan nézegetni a tartalmakat az oldalon

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. január 30., szombat 10:10
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. január 30., szombat 10:10

Ha nézni szeretnénk – például a WandaVision első két részét és van megbízható ismerősünk, aki azon országok egyikében él, ahol már elérhető a szolgáltatás (Ausztria, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Svájc, UK) akkor megkérhetjük akár, hogy regisztráljon minket, ugyanis már meglévő fiókot lehet az országban is használni, csak az új regisztráció nem lehetséges. De akkor se csüggedjünk, ha nincs ilyen ismerősünk, hiszen bármikor kihasználhatjuk a VPN-adta lehetőségeket és elhitethetjük a Disney+ rendszerével, hogy a fent említett országok egyikéből regisztrálunk (Ennek pontos használatáról az interneten keringő cikkek segítségével kiművelhetjük magunkat). A szolgáltatás ára átszámítva kb. havi 2400 forint, a fizetést követően élvezhetjük is a tartalmakat.

Visszatérve a WandaVisionre: mint ahogyan a cím is nagyon eredeti módon utal rá, a sorozat tulajdonképpen Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) és Vízió (Paul Bettany) kapcsolatának spinoffja. Wanda képességeit elrejtve próbál normális, elméjével nem tányérokat röptető háziasszonyként a csendes szomszédságba beilleszkedni, oldalán férjével, Vizióval, aki pedig emberi oldalát igyekszik előtérbe helyezni. Az sorozat stílusában a klasszikus sitcomok paródiájaként fogható fel: tipikus és hétköznapi karakterek veszik körbe a nem tipikus és hétköznapi párt: harsány és életvidám szomszéd, aki maga is háziasszony, a szomszédság sznob méhkirálynője, vagy éppen a kissé esetlen csendőrfigura,

Ezen kívül a készítők minden kétséget kizáróan megcélozták számítógépekkel kapcsolatban elsüthető – néhol már talán erőltetett -poénok maximális számát, melyek többsége éppen amiatt szórakoztató, mert maguk a szereplők is tudják róluk, hogy túl vannak tolva. Természetesen az ebben a műfajban jól megszokott konzervnevetés sem maradhat ki az élményből, plusz még ehhez társul a rajzolt kis bevezető animáció, ami a részek elején jelenik meg.

 

 

Amiben viszont a WandaVision eltér a klasszikus társaitól – nyilván azon kívül, hogy itt a szereplők tudnak róla, hogy egy sorozatban vannak -, hogy a részek előrehaladtával valamiféle rejtély is elkezd kirajzolódni egy-egy oda nem illő momentum formájában: megakadó lemez, vagy egy színes tárgy, megváltozott hangulatú zene, ami kicsit megszakítja az idillt. Ezekre szüksége is van a történetnek, mert bár nagyon ötletes az alap sitcomparódia ötlete, de hosszabb távon talán monotonná válhat, a mai nézők számára.

A kérdések Joggal felmerülnek a nézőben arról, hogy ha itt a kronológia alapján halott Vizió nagyon is eleven, akkor a valóságot látjuk vagy valami mást? Esetleg Vízió, vagy még inkább: Wanda fejében vagyunk? A folytatásokból valószínűleg idővel minden kérdésre választ kapunk, addig pedig gyárthatjuk a teóriáinkat ehhez a Marveltől egyáltalán nem megszokott stílusú produktumhoz.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!