Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Vitézi Játékok, Városházi Esték, Csabai Nyár, Streetball Fesztivál törölve – Elmaradnak a tavaszi-nyári rendezvények

Májusban a Vitézi Játékok, nyáron pedig hosszú évek óta a Városházi Esték és a Csabai Nyár programsorozata színesítette, gazdagította az estéinket. A koronavírus azonban nemcsak a tavaszi, hanem a nyári terveket is átírja – adta hírül a behir.hu.

Írta:   |  Forrás: behir.hu / BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. május 5., kedd 18:25
Írta:   |  Forrás: behir.hu / BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. május 5., kedd 18:25

Mivel a járvány vége még nem látható, és csoportos rendezvények nem tarthatók, a behir.hu megkérdezte Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét, hogy mi lesz a nyári rendezvényekkel, például a Csabai Nyárral.

A polgármester elmondta, hogy már március elején, a veszélyhelyzet kihirdetésekor egyeztetett a kulturális intézmények vezetőivel, akiket arra kért, hogy augusztus 20-áig ne kezdjenek szabadtéri tömegrendezvények szervezésébe. Kiemelte: ezt azért kellett megtennie – bármennyire is fájó lépés –, mert a szakemberek szerint a koronavírus-járvány több hónapig is eltarthat. Erre csak ráerősített, hogy múlt héten a kormány bejelentette: augusztus 15-éig ötszáz fő alatti rendezvények sem tarthatók meg.

Emiatt Trianon 100. évfordulóján, június negyedikén elmarad a nemzeti összetartozás napi nagy megemlékezés, azt csak diszkréten tudjuk megtartani. De elmarad a Vitézi Játékok rendezvénye, a Streetball Fesztivál, a Városházi Esték és a Csabai Nyár programsorozata is. Amennyiben javul a helyzet és a kormányrendeletek azt lehetővé teszik, akkor az önkormányzat a kulturális intézményeivel kész arra, hogy nagyon gyorsan, a rendelkezésre álló forrásokkal programokat szervezzünk – fogalmazott Szarvas Péter, hozzátéve: bíznak abban, hogy legalább augusztus 20-án, az államalapítás ünnepét már meg lehet tartani, és az élet addigra nagyjából visszatér a régi kerékvágásba.

Ami nekünk, fiataloknak a legfájóbb, hogy így nem lesznek koncertek, elmarad a Streetball Fesztivál és a május végére tervezett utcazene fesztivál sem valósulhat meg. Utóbbiról Szenes Patriktól, a fesztivál egyik szervezőjétől megtudtuk, gondolkodnak egy online megvalósításban.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!