Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Végre megújul az extrém-sportpálya Csabán – Galériával

Sikeresen pályázott a megyeszékhelyi önkormányzat, így végre a gördeszkás, BMX-es és rolleres extrémsportolók vagy éppen a sportot kipróbálók megfelelő eszközökön gyakorolhatnak majd.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. március 27., szombat 13:20
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. március 27., szombat 13:20

A hányatott sorsú békéscsabai extrémpálya tavaly költözött a városi sportcsarnoktól a Lidl mögötti MÁV pálya mellé. A már leharcolt elemeket átszállították, ám a felújításukra nem volt keret. A tél tovább rongálta az amúgyis tönkrement eszközöket, így használatuk balesetveszélyes volt.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Facebook-on adott hírt a múlt héten arról, hogy az önkormányzat sikeresen pályázott és nyert 15 millió forintot erre a célra.

– Sikeresek voltunk, a város elnyert 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást, de ebből még nem tudjuk megcsinálni a bringaparkot, ezért az önkormányzat ehhez még több millió forintot hozzá tesz majd – hangsúlyozta a megyeszékhelyi polgármester. Szarvas Péter elmondta, hogy a rendelkezésre álló pénzből felújítják a mintegy 800 négyzetméternyi betonfelületet és hat új elemet vásárolnak majd a sportolók részére.

– A régi elemeket egyelőre nem újítjuk fel, még nem tudjuk mi lesz velük – mondta a sportpályát használó Békéscsabai Extrémsport Egyesület elnöke. Tóth Balázs kiemelte, hogy sokan vannak, hisz növekszik a sport népszerűsége. – Több válfaj, így BMX, gördeszka és roller jellemző Békéscsabán és a környéken. Szerintem 100 feletti az a fiatal, akinek most is vannak ilyen sporteszközei. Ha meglesz a rendes pálya, akkor többen lesznek és aktívabban sportolnak majd – mondta az egyesület elnöke.

A tervek szerint a munkálatok már áprilisban elkezdődnek és a nyár végén, legkésőbb az ősszel le is zárulnak majd. A hír és az állapotok a BAM két fotósát is gépvázra pattintotta. Hajdú Hetény és Martincsek Csaba is bevetette magát a romos elemek közé!

 

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!