Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. július 5., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Városi Ifjúsági Parlament – VIP 2019 ősz

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2019. október 21., hétfő 19:23

Idén 21. alkalommal rendezte meg a Városi Diákönkormányzat a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban, a Városi Ifjúsági Parlamentet azaz, a VIP-et. Különböző szakemberek segítségével, 8 szekcióba rendezve várták az oda érkező diákokat. Összesen 19 iskola és kollégium tanulói vettek részt az eseményen.

A rendezvény Varga Tamás Békéscsaba önkormányzatának Oktatási, Közművelődési és Sportosztály osztályvezetőjének a nyitóbeszédével kezdődött, majd Kovács Ákos a Városi Diákönkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. A köszöntő után, Zsótér Mária az Új Nemzedék Központ Ifjúság szakmai mentora tartott előadást érdekképviseletről, érdekérvényesítésről és a felelősségtudatról. Az ezt követő percekben Mészárosné Szabó Anna Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamarai stratégiai koordinátor tartott bemutatót a tovább tanulás, pályaválasztás és pályaorientáció kérdéseiről.

10 órától megkezdődtek a szekción belüli foglalkozások. Az idei évben az őszi VIP komolyabb hangvételt kapott. Új szekciókat hoztak létre, mint például a „Szociopoly”, amely a megélhetéssel és a szegénység kérdésével foglalkozott. Nagy hangsúlyt fektettek idén is, a hetedikes és nyolcadikos tanulók pályaválasztásának és tovább tanulásának segítésére, amely a „Hova tovább?” nevet kapta. A „Békéscsabai Diákönkormányzat” szekciója a Városi DÖK bemutatását vette célul, hiszen közeleg az Október 22-ei castingjuk. Emellett külön szekciót kapott a jövőévi Garabonciás napok is.

A záró plenárison a kerekasztalnál ülő Kádár Kende Diákpolgármester, Pálfi Sándor és Zámbó Szilárd Diákalpolgármesterek, Buzder Brigitta Pályaorientációs szakember, valamint Kovács Ákos a Városi Diákönkormányzat elnöke vitatta meg a szekciók összegyűjtött javaslatait a város felé.

Írta: Szigeti Boglárka és Karácson Anita

Galéria

Fotók: Bagdi Dániel és Lukóczki Kristóf

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!