Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Városi Ifjúsági Parlament – VIP 2019 ősz

Idén ősszel is összeült a Városi Ifjúsági Parlament, ahol nyolc szekcióban ültek össze a békéscsabai iskolák diákjaiból érkezett résztvevők.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2019. október 21., hétfő 16:03
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2019. október 21., hétfő 16:03

Idén 21. alkalommal rendezte meg a Városi Diákönkormányzat a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban, a Városi Ifjúsági Parlamentet, azaz a VIP-et. Különböző szakemberek segítségével nyolc szekcióba rendezve várták az oda érkező diákokat. Összesen 19 iskola és kollégium tanulói vettek részt az eseményen.

A rendezvény Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezetőjének a nyitóbeszédével kezdődött, majd Kovács Ákos a Városi Diákönkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. A köszöntő után Zsótér Mária, az Új Nemzedék Központ ifjúság szakmai mentora tartott előadást érdekképviseletről, érdekérvényesítésről és a felelősségtudatról. Az ezt követő percekben Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarai stratégiai koordinátora tartott bemutatót a továbbtanulás, pályaválasztás és pályaorientáció kérdéseiről.

10 órától megkezdődtek a szekción belüli foglalkozások. Az idei évben az őszi VIP komolyabb hangvételt kapott. Nagy hangsúlyt fektettek idén is a hetedikes és nyolcadikos tanulók pályaválasztásának és továbbtanulásának segítésére, amely a „Hova tovább?” nevet kapta. A „Békéscsabai Diákönkormányzat” szekciója a Városi DÖK bemutatását tűzte ki célul, hiszen közeleg az október 22-i castingjuk. Emellett külön szekciót kapott Garabonciás Napok is.

A záró plenárison Kádár Kende diákpolgármester, Pálfi Sándor és Zámbó Szilárd diák-alpolgármesterek, Buzder Brigitta pályaorientációs szakember, valamint Kovács Ákos vitatta meg a szekciók összegyűjtött javaslatait a város felé.

Galéria

Fotók: Bagdi Dániel és Lukóczki Kristóf

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!