Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Valentin nap – Így látja EGY pasi

A BAM írói vénával megáldott fiataljai közül két szerkesztő vállalta a feladatot, hogy írjon a Bálint napról és a szerelmesekről.. Mindketten másképp látják a Valentin napi habos-babos és mézédes ünneplést.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: BAM
Megjelent: 2021. február 11., csütörtök 22:01
Írta:   |  Forrás:
Rovat: BAM
Megjelent: 2021. február 11., csütörtök 22:01

Jobbra szívalakú csokik, balra egy a vörös árnyalataiban úszó ajándékbolt – Igen, ez Valentin-nap. Rózsák, bonbonok és szívminták mindenhol. Bizony, újra itt a szerelmesek napja.

Valentin-nap, amikor csak ketten léteztek a világban, és egész nap egyszerre dobban a szívetek, de valójában ez is csak még egy alkalom, amikor a barátnőnkre költhetünk. Természetesen ezt mi, gavallér férfiak szívesen tesszük, hiszen nincs is jobb annál, ha boldognak láthatjuk szívünk választottját.

„A kölcsönös, mély szerelemhez semmi sem hasonlítható. Egyszerűen az maga a csoda.” – egy gimnazista lány gondolatai a szerelemről.

A szerelmesek egymás iránti érzelmei egyre jobban forronganak, egyre nagyobb lánggal égnek ezekben a napokban. Nincs is jobb annál, amikor éjszaka a párnáért harcoltok, vagy addig csikizitek egymást, ameddig valamelyikőtök leesik az ágyról. Biztos ismeritek az érzést, amikor érintéseitek mindig egybefonódnak: mint a puzzle darabok, illeszkednek egymáshoz. Persze, ha egyik sem ismerős, akkor se búsulj, ez az ünnep jelenleg nem neked szól, de még nem maradtál le semmiről.

Február 14-e, Bálint nap már a 20. század végétől világszerte elterjedt, mint a „szerelmes-ünnep”. Mégis honnan ered ez az esemény?

Szent Bálint többek között a szerelmesek védőszentje. Szent Bálint a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált. A hagyomány szerint, mielőtt február 14-én kivégezték – milyen ironikus, nem? – üzenetet küldött börtönőre vak lányának, kinek a hit erejével visszaadta látását, amit úgy írt alá: „A Te Bálintod”. Természetesen azóta ezt napot is átszövik különböző hagyományok.

A történelemóra után viszont vissza a jelenbe, hiszen ideje felkerekedni, hogy elmenjünk a legközelebbi mindenes boltba beszerezni (még) egy szívalakú párnát

 

A lányos Valentin napi írást ITT olvashatod!

 

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!