Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Valentin nap – Így látja EGY fiatal hölgy

A BAM írói vénával megáldott fiataljai közül két szerkesztő vállalta a feladatot, hogy írjon a Bálint napról és a szerelmesekről.. Mindketten másképp látják a Valentin napi habos-babos és mézédes ünneplést.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: BAM
Megjelent: 2021. február 11., csütörtök 22:02
Írta:   |  Forrás:
Rovat: BAM
Megjelent: 2021. február 11., csütörtök 22:02

A Valentin nap az a szerelmesek vagy inkább Bálint napja? Ezt a napot, február 14-ét, nagyon sokan a szerelem ünnepének, Valentin napjának tartják, holott igazából a naptárunk szerint ez Szent Bálint napja. A legtöbben mégis a szerelem napját ünneplik ekkor, bár az emberek véleménye nagyon megosztott ezzel a nappal kapcsolatban, így több nézőpontból is megközelíthető.

A szerelmes fiataloknak ez a nap nagyon különleges, fontos és kiemelkedő. Ezen a napon még jobban igyekeznek kifejezni a szerelmüket egymás iránt, rengeteg aranyos, szívmelengető, személyes ajándékokat vesznek. Sokan egyedi randevú ötleteket próbálnak tervezni és nagyon emlékezetessé és felejthetetlenné szeretnék tenni ezt a napot. Akadnak olyanok is, akik már nagyobb dolgokban, például lánykérésben gondolkoznak, erre a napra időzítik azt, hogy a kedvesét élete párjának kérje. Ezek miatt a különleges, felvett szokások miatt nemcsak az emberek, hanem a televíziós és rádiós műsorokban is szinte csak szerelmes filmeket, zenéket és üzeneteket hallhatunk. Természetesen az iskolák is próbálkoznak színessé varázsolni ezt a napot, a diákok számára programokkal állnak elő. akik ötletes feladatokkal, színpompás ruhákkal, feltűnő megjelenésessel, kihívásokkal teszik különlegessé ezt a napot.

Létezik egy másik nézőpont, más emberektől más vélemények kapunk. Véleményük szerint ez a nap túlzás. Szerintük semmilyen régi magyar szokás, illetve hagyományhoz nem kapcsolható ehhez a naphoz, ez is csak egy újabb átvett nyugati, feltűnést keltő nap. A Valentin tagadók azt kérdezik, hogy miért kellene egyetlen egy napot kitűzni az évben és kikiáltani azt a szerelem napjának? A többi napon nem vagyunk képesek kimutatni ugyanezt a szerelmünk felé? Kellett egy nap, amit különlegesnek mondunk? Ezen az egyetlen „egyedi” napon vörösebb a rózsa, színesebbek a lufik, pirosabb a szív, édesebbek a csokik vagy fényesebben csillognak a jegygyűrűk?

Vajon mit éreznek azok, akik ezen a napon ünneplik születésnapjukat, névnapjukat? Érezzék ezt kevesebbnek, mivel az egész világ a szerelem napját ünnepli? Külön említsük meg a szingliket, akik ezen a „csodálatos” napon különösen egyedül érezhetik magukat. Szenvedjék végig az egész napot, mivel nem találtak párra? Nézzék folyamatosan az előttük álló boldog, mosolygós párokat, akik a következő napon is egymás mellet vannak, de az mégsem Valentin nap?

A társadalomban akadnak olyanok is, akik nem éreznek késztetést, hogy ilyen módon kimutassák a szeretetüket. Szimplán nincs szükségük tudatosításra, mivel az év minden napján ugyanúgy szeretik és tisztelik és ugyanolyan fontosak egymásnak.

A döntés mindenki kezében ott van, bár az esetek többségében erről a Kedves dönt, hisz amennyiben a partner igényt tart a Valentin ünneplésére, akkor a szeretett személy boldogságáért sokan még az ellenérzésüket is félreteszik

 

A pasis Valentin napi írást ITT olvashatod!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!