Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Utazz ingyen bérlettel!

Mindenki, aki betölti a 18. életévét az idén is pályázhat Interrail bérletre, amivel egész Európát INGYEN bejárhatja vasúton!

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Ügyes
Megjelent: 2021. március 2., kedd 13:22
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Ügyes
Megjelent: 2021. március 2., kedd 13:22

A “FreeInterRail” ötletével két német fiatal, Vincent-Immanuel Herr és Martin Speer állt elő néhány éve. Azt a javaslatot tették, hogy minden fiatal bejárhassa Európát tizennyolcadik születésnapján, méghozzá ingyen. A program elsődleges időszakában 350 ezren jelentkeztek, közülük több, mint 70 ezren utazhatták körbe Európát. Amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi, ősz körül újra megnyitják a jelentkezést, jelentették be ismét.

– Gyakorlati kérdésekért érdemes lehet meglátogatni Interrail Travellers Official nevezetű nyilvános facebook csoportot – hangsúlyozta kérdésünkre Szalai Dániel. A közösségi oldal tagjaként kiemelte a bérlet előnyeit: – A kötetlenséget emelném ki. A menetrendet szabadon választhatjuk meg, ezáltal teljesen személyre szabott utazásélményben lehet részünk. Ráadásul a 18-évesek, sikeres pályázatot követően ingyenesen hozzáférhetnek bérlethez.

– Aki elsősorban vonatozni szeretne, az olyan legendás alpesi vasútvonalakon teheti ezt meg a bérlettel felár nélkül, mint a Svájcban található Bernina vonal, a Glacier Express útvonalán közlekedő személyvonatok, a Gotthárd vagy a Mont Blanc Express, a közelebbi Ausztriában pedig a híres Semmering, Tauerbahn vagy éppen az Arlbergbahn, nem megfeledkezve a legmagasabban fekvő európai nagyvasúti vonalról, a Brenner hágóról sem – tanácsolta a Interrail bérlettel kapcsolatban Horváth Bálint és hozzátette, hogy az útiterv készítésél érdemes annak is utánanézni, hogy mely országokban lehet kötelező felár nélkül vagy jelképes összegű helyjeggyel utazni az egyes vonatokon. Ilyen szempontból a német nyelvterület (Ausztria, Németország, Svájc) vagy Észak-Európa (Dánia, Svédország, Finnország, Norvégia) ideális lehet az utazgatáshoz, míg pl. Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban lényegesen kisebb mobilitást biztosít a bérlet, amennyiben az utazó nem szeretne 10-30€ nagyságrendű felárat is kifizetni – mondta a rutinos utazó.

Ha felkeltette érdeklődésed az Interrail bérlet, látogasd meg a kezdeményezés oldalát, vagy csatlakozz a DiscoverEU Official Facebook csoporthoz!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!