Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Ülésezett az Ifjúsági Kerekasztal

Április 18-án ismét összeült az a 2016 áprilisában alakult fórum, amelynek egyik fő feladata a helyi fiatalok és a városvezetés közötti párbeszéd és kölcsönös információáramlás elősegítése.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. április 19., csütörtök 09:51
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. április 19., csütörtök 09:51

Békéscsaba Megyei Jogú Város 2016-ban középiskolások, felsőoktatásban tanuló hallgatók, munkavállalók, ifjúságsegítő szakemberek, a korosztállyal foglalkozó szakemberek és városvezetők részvételével új Ifjúsági Koncepció és Cselekvési Terv kidolgozásába kezdett. Ennek egyik alappillére az érdekképviselet, amelynek feltétele az ifjúság helyzetével hatékonyan foglalkozó, ténylegesen működő ifjúsági kerekasztal és párbeszédrendszer működése.

A Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztal egyik fő feladata a város ifjúsági koncepciójának és cselekvési tervének rendszeres felülvizsgálata, továbbá a városban élő gyermek- és ifjúsági korosztály érdekeinek megjelenítése az önkormányzat ifjúságot érintő döntéseinek meghozatala során, valamint az, hogy megoldást találjanak a felmerülő igényekre, problémákra.

A fórum szerdai ülésén a polgármesteri hivatal részéről Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezető-helyettese, valamint Bágy Petra ifjúsági referens fogadta az ifjúsággal foglalkozó szakembereket, civil szervezetek vezetőit, illetve természetesen a városi fiatalok képviselőit.

A fórumon többek között szó volt a nyelvvizsgadíj és a KRESZ-tanfolyam vizsgadíjának visszaigénylési lehetőségeiről, a Garabonciás Napokról, tanulmányutak lehetőségéről, illetve a 2018. évi ifjúsági programok szervezésére kiírt pályázatok véleményezéséről.

Galéria

Fotók: Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!