Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. július 5., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Ülésezett az Ifjúsági Kerekasztal

Április 18-án ismét összeült az a 2016 áprilisában alakult fórum, amelynek egyik fő feladata a helyi fiatalok és a városvezetés közötti párbeszéd és kölcsönös információáramlás elősegítése.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Helyben
Megjelent: 2018. április 19., csütörtök 06:52

Békéscsaba Megyei Jogú Város 2016-ban középiskolások, felsőoktatásban tanuló hallgatók, munkavállalók, ifjúságsegítő szakemberek, a korosztállyal foglalkozó szakemberek és városvezetők részvételével új Ifjúsági Koncepció és Cselekvési Terv kidolgozásába kezdett. Ennek egyik alappillére az érdekképviselet, amelynek feltétele az ifjúság helyzetével hatékonyan foglalkozó, ténylegesen működő ifjúsági kerekasztal és párbeszédrendszer működése.

A Békéscsabai Ifjúsági Kerekasztal egyik fő feladata a város ifjúsági koncepciójának és cselekvési tervének rendszeres felülvizsgálata, továbbá a városban élő gyermek- és ifjúsági korosztály érdekeinek megjelenítése az önkormányzat ifjúságot érintő döntéseinek meghozatala során, valamint az, hogy megoldást találjanak a felmerülő igényekre, problémákra.

A fórum szerdai ülésén a polgármesteri hivatal részéről Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezető-helyettese, valamint Bágy Petra ifjúsági referens fogadta az ifjúsággal foglalkozó szakembereket, civil szervezetek vezetőit, illetve természetesen a városi fiatalok képviselőit.

A fórumon többek között szó volt a nyelvvizsgadíj és a KRESZ-tanfolyam vizsgadíjának visszaigénylési lehetőségeiről, a Garabonciás Napokról, tanulmányutak lehetőségéről, illetve a 2018. évi ifjúsági programok szervezésére kiírt pályázatok véleményezéséről.

Galéria

Fotók: BAM

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!