Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. június 4., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Twitch-en streameli óráit a Gészi fizikatanára

A koronavírus miatt bezártak az oktatási intézmények, és útnak indult, bár még olykor elég döcögősen, a digitális távoktatás.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. március 30., hétfő 11:40

A BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumának (Gészi) órái, de főképpen fizikaórái azonban biztos talpakon állnak, köszönhetően Vácz Istvánnak, a Gészi fizikatanárának.

A koronavírus okozta problémákra a tanár úr egy modern megoldással rukkolt elő: a Twitch felületén kezdte el átadni tudását, amit már nagyon sokan követnek figyelemmel. Tanár úr lazán, napszemüvegben tartja tanóráit, nemcsak osztályainak, de minden őt nézőnek is. A chattel is szívesen kommunikál, akik élvezik tanítását és vicces szövegeit, beszólásait. A tanár úr mrslamovics néven található meg a platformon.

Az iskolavezetőség beleegyezésével a diákok létrehozták az iskola saját Discord szerverét, és segítettek az oktatóknak az alkalmazás kiismerésében is. Itt szokott diákjaival beszélgetni óraközben mindenki kedvenc fizikatanára. Ugyanakkor az intézmény tanulói nemcsak Vácz tanár úrral tudnak társalogni, hanem az összes többi tanárral és egymással is, ezzel valamennyire kiküszöbölve a távoktatás tanításban és közösségi életben okozott nehézségeit.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!