Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Top 10 videojáték a 2000-es évekből, amelyeken felnőttünk

A 2000-es években rengeteg meghatározó dolog született, ami alól a videojátékok sem voltak kivételek. Máig tartó legendás címek születtek ezekben az években, így hát összegyűjtöttünk párat.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. június 26., péntek 18:51
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. június 26., péntek 18:51

A videojátékok rengeteg ember napjait tették jobbá, sőt vannak olyanok, melyeken egész generációk nevelkedtek. Most elhoztunk pár gyöngyszemet, hogy felelevenítsünk bennetek pár szép emléket.

Ebben a toplistában csak olyan játékok szerepelnek, melyeket a 2000-es években adtak ki (2000-2009) a készítők, akik természetesen maradandót alkottak. A válogatás során azokat a játékokat részesítettük előnyben, amelyek nem több év elteltével törtek be, vagy nem csak a következő évben lettek nívósok (például: League of Legends), hanem még ebben az időszakban vált nevük mindenki számára ismerté. Továbbá azokat, amelyek egy régebbi sorozat folytatása, de nagyot ment. Hogy minél több cím szerepelhessen, a játéksorozatok, folytatások közül csak a legsikeresebbet vagy általunk legtöbbször játszottat fogjuk megemlíteni.

Nézzük hát a mi játéktoplistánkat a kétezres évekből, a tizediktől az első helyezettig!

10. Flatout 2

Ez egy remek versenyzős játék volt, a járművedet a versenyeken szerzett pénzből vehetted meg, melyeket még fejleszthetted is. A futamokon a kocsid tört, de akár le is robbanhatott, így nagyon vigyáznod kellett, hogy a rombolható pályán mennyire élted ki vandál vágyaidat. Az alkotók szerencsére több játékmódot készítettek, így a roncsderbin, illetve a vakmerő ugratókon deríthetted magad jobb kedvre.

Játék

9. Max Payne

A Remedy Entertainment által fejlesztett külső nézetes lövöldéje (TPS) hatalmas sikert hozott a készítőknek. Mind a sztori, mind a karakterek, mind a játékélmény nagyszerűek voltak. Ami nagy csavar volt a többi, átlagos shooterhez képest, hogy itt volt egy úgynevezett „bullet time ” mechanika, ahol lelassult az idő, és a lövedékek láthatók voltak. A játékos így könnyűszerrel kikerülhette azokat, miközben ő valós időben célozhatott, és irthatta az ellent.

Játék

8. Star Wars Jedi Knight – Jedi Academy

A Star Wars univerzumban játszódó kardozós, ugrálós akciójáték a mai napig élvezhető játék maradt, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a máig vannak játékosok a szervereken. A maga idejében hihetetlen volt, hogy egy karakterrel a falon szaladhatsz, vagy éppen lenyomhatsz egy háromfordulatos hátra szaltót. Elődjéhez képest a fegyverarzenál is szépen bővült, ami szintén feljebb tornászta a játék nívóját. Mindezek mellett megmaradt egy igazi Star Wars játéknak, mely mind hangulatában, mind minőségében tudta hozni azt, amit az első trilógia a filmvásznon.

Játék

7. The Elder Scrolls IV: Oblivion

A Bethesda egyedülálló szerepjátéka magával ragadta az embert. Már a harmadik rész is odatette magát, de az Oblivion története, hangulata még magasabbra tette a lécet. A történetben egy inváziót kell megállítanunk, sőt magával a Pusztítás Hercegével kell megküzdenünk, mely igencsak csábító annak, aki tudja, mégis milyen erősek ezek a Hercegek. Az Elder Scrolls sorozatban minden egyes NPC a napszakhoz megfelelően pihen/dolgozik, mely a harcrendszer kitűnősége mellett szintén hozzáad a játékélményhez.

Játék

6. Call of Duty 2

Ha ezt a címet kimondjuk, kétségtelen, hogy sok embernek beugrik minimum egy része a sorozatnak. Minden karakternek megvan a maga jellegzetessége, amely miatt a szívünkhöz nőnek. Rengeteg mémet adott már a sorozat, bár rengeteg órát tudott elvenni az életünkből. A régebbi részek, amilyen például a második is, mindig is törekedtek a minőségre, az igényességre, s a készítők megpróbálták tartalommal teletölteni, ami meg is érződik rajtuk. Még ma is van úgy, hogy sokan letöltik ezt a csodát, csak hogy pár ismerőssel vagy éppen idegennel szórakozzanak egy kicsit.

Játék

5. Warcraft 3

Számunkra minden idők legjobb valós idejű stratégiai játékát fejlesztette ki a Blizzard 2002-ben. A négy különböző választható faj minden játékos számára biztosított hozzá passzoló stílust, így mindenki megtalálhatta a megfelelőt. Voltak, akik az olcsó, de gyors egységeket, míg mások a drága, de kimondottan erős katonákat támogatták. Az építkezésnél is voltak érdekes mechanikák, melyeket nemigen lehetett látni máshol. A remek egysorosok mellett a történet is kitűnő volt. Ez a fejlesztőcsapat sosem szűkölködik a jobbnál jobb sztorikban, de véleményünk szerint ez volt a legzseniálisabb. Olyan fordulatokat csempésztek bele, melyeket jó pár forgatókönyvíró megirigyelhetne. Bár a remake-je eléggé bénácskán alakult, az alapjáték a zsáner koronázatlan királya maradt.

Játék

4. Counter-Strike 1.6

A Half-Life játékhoz készült mod egy új széria megjelenésének előfutára volt. Tömegeket mozgatott meg, rengeteg gyönyörű emléket hagyott egy-egy meccs után. A pörgős játékmenet, a sokrétű fegyverarzenál és a különböző játékmódok nagyon vonzóak tudtak lenni. Természetesen a játékosok is létrehoztak különböző játékmódokat, mint például a „Simon mondja”. A hangok meccsdöntőek lehettek, hisz ha meghallottad ellenfeled neszét, neki lőttek (szó szerint).

Játék

3. World of Warcraft

A Warcraft 3 történetét folytató online szerepjáték egy igazi úttörő volt. Hatalmas játszható térképpel rendelkezett, mely önmagában nem is lett volna akkora durranás, de mindezt töltőképernyő nélkül érte el. A legendás főellenségek, a rengeteg küldetés mind csak hab volt a tortán. Olyan neves hősöktől kaphattál küldetést, illetve olyanokkal harcolhattál együtt, akikhez képest csak kis pontnak érezhetted magad. Rengeteg játszható faj és kaszt volt, melyek még bővültek is az évek során. Az online szerepjátékok térhódítása véleményünk szerint ennek a remekműnek köszönhető.

Játék

2. Half-Life 2

Az első részben már nagyon megnyerő volt az, hogy idegenekkel küzdhettünk, szótlan hősünk a világ megmentője, de a második rész olyan történettel rukkolt elő, melyre nem hisszük, hogy sokan számítottak. Az emberiséget elnyomó idegen létformák ellen harcolva mindenki igazi partizánnak érezhette magát, mindamellett, hogy a mindenki által ismert Gordon Freeman személyében folytathattuk kalandjainkat. Bár a történet pöpec lett, a grafika vitte a prímet. 2004-ben senki sem hitte volna azt, hogy olyan gyönyörű modelleket, pályákat lehet készíteni, mint amilyen itt volt. Legalább 3-4 évvel megelőzte a korát, ezt nyugodtan ki merjük jelenteni.

Játék

1. Grand Theft Auto: San Andreas

A Grand Theft Auto már akkor is egy nagyon sikeres széria volt, de ami megkoronázta az egészet, az a San Andreas. Egy afroamerikai banda szemszögéből nézhettük végig az Egyesült Államokban történő bűnözés nyalánkságait. Számos alkalommal kellett rivális bűnbandákkal megküzdeni, ellopni egy-két értékes csecsebecsét, vagy éppen nyalizni a korrupt rendőröknek, hogy ne a sitten találjuk magunkat. Ikonikus karakterekkel volt teletűzdelve a világ, akikhez hasonlót azóta se kaptunk. Mai napig futó mémekkel látott el minket ez az alkotás, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Egy megunhatatlan cím, ajánljuk mindenkinek!

Játék

Ez tehát a mi top 10-es listánk a kétezres évekből, amely nyilván szükségszerűen szubjektív, de véleményünk szerint olyan nagyon nem fogtunk mellé.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!