Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. augusztus 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Több mint kétszáz diák vett részt a VIP idei tavaszi ülésén

2019. március 13., szerdára hívta össze a Békéscsabai Diákönkormányzat a Városi Ifjúsági Parlament tavaszi ülését, amelyen tizenhét intézmény több mint kétszáz diákja vett részt.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2019. március 21., csütörtök 10:36

Ha március és október, akkor Városi Ifjúsági Parlament. Így van ez már városunkban 2006 óta, amin idén sem változtat a szervező Békéscsabai Diákönkormányzat és a Csabagyöngye Kulturális Központ Patent Diákirodája. A városi DÖK számára az egyik legfontosabb program az évi két VIP, ahol számot adhatnak az iskolák diákképviselői előtt a városi szervezet érdekképviseleti munkájáról is.

A VIP ezúttal is a regisztrációval kezdődött, majd a Csabagyöngye Kulturális Központ (CsaKK) hangversenytermében, a nyitó plenáris üléssel folytatódott. A köszöntés után Forczek Győző, a CsaKK igazgató-helyettese nyitotta meg az eseményt, majd a Rákóczi Szövetség mutatkozott be.

Ez a VIP szerkesztőségünk számára különleges jelentőséggel bírt, hiszen az egy évvel korábbi plenárison indítottuk el oldalunkat. Ebből az alkalomból számoltunk be az elmúlt egy esztendő munkájáról, valamint terveinkről.

Szerkesztőségünk után Puskely Viktória, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke köszöntötte a diákokat, majd a szekciók és vezetőik bemutatása következett.

Délelőtt tíz órától ugyanis tíz szekcióban folyt a munka egészen délután fél kettőig, amelyből hetet a városi DÖK tagjai vezettek. A szekciók között ezúttal is voltak általános iskolásoknak és középiskolásoknak szóló témák is. A munka során minden szekciónak meg kellett fogalmaznia két kérdést, amire a 13:45 perckor kezdődött záró plenárison a kerekasztal beszélgetés résztvevői válaszoltak.

A szekcióvezetők és a diákok elmondása szerint ezúttal is hasznos volt a VIP, amelyen több komoly téma is megvitatásra került, számos új információt adva a diákoknak. Szerkesztőségünk pedig ezúton köszöni meg a Békéscsabai Diákönkormányzatnak, hogy időt és lehetőséget biztosított számunkra.

Galéria

Fotók: BAM – Gátszegi Gerda és Rigó Eszter

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!