Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Tizenhat diák képviseli Békés megyét a Szakma Sztár Fesztiválon

Ácsok, cukrászok és szakácsok is a döntőbe jutottak a szakképzésben tanulók országos versenyében. Ebben az évben rekordszámú diák képviselheti Békés megyét a Szakma Sztár Fesztiválon.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Szendi Rita  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. március 10., vasárnap 14:56
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Szendi Rita
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. március 10., vasárnap 14:56

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 54 szakmában hirdette meg az országos versenyt. A Békés megyei tanulók tíz kategóriában mutathatják meg tudásukat március 12. és 14. között Budapesten, a Hungexpón. Minden évben a Békés Megyei Kereskedelmi és iparkamara szervezi az elődöntőket ebben a térségben. Idén tizenhat diák biztosította helyét az országos fináléban.

Ebben az évben rekordszámú versenyzőnk volt és szerencsére ezzel egyenesen arányosan rekordszámú tanuló jutott be a döntőbe. Tizenhatan képviselik Békés megyét és ebből tizenöten a Békéscsabai Szakképzési Centrumba járnak, egy tanuló a Gyulai Szakképzési Centrumból, Szarvasról utazik Budapestre” – fejtette ki a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, Mészárosné Szabó Anna.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: büszke arra, hogy az intézményből ennyi diák jutott be a döntőbe. Mint mondta: ez egy fontos visszacsatolás a tanároknak és a hallgatóknak egyaránt.

Nagy megtiszteltetés, hogy nagy részben a Békéscsabai Szakképzési Centrum fogja képviselni a megyét. Ez egy óriási élmény, nemcsak a diákoknak, de nekünk is. Minden egyes beiskolázási időszakban vagy vásárokon elmondjuk, hogy nálunk valóban jó képzés folyik, ez egy dolog, de az, hogy ezt a diákok is elmondják és eredményekkel tudjuk alátámasztani, az egy megerősítés. Nagy dolog, hogy a szakma is megerősíti, hogy a diákjaink a legjobbak között vannak. Azt gondolom, hogy ez egy megelégedés számunkra és egy nagyon jó visszacsatolás” – fogalmazott Mucsi Balázs.

A versenyre több mint négyszáz békéscsabai általános iskolás utazik, akik a helyszínen szurkolhatnak a megyei döntősöknek.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!