Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Time2Ace: Interjú rchl-lel

A Time2Ace gamer napján volt szerencsénk találkozni és beszélgetni pár streamerrel.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. június 17., hétfő 15:48
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. június 17., hétfő 15:48

Mostani cikkünkben a rchl-lel készített interjúnkat olvashatjátok.

Minek okán fogadtad el a Time2Ace meghívását?

Azért, mert támogatom itteni rendezvényeket. Szerény megyénkben nincs túl sok ilyesfajta rendezvény, ahol találkozhat streamer és néző. Jó érzéssel tölt el az, hogy itt is fejlődik ez az egész, és nem kell Pécsig vagy Debrecenig elmenni a helyieknek azért, hogy egy-egy általuk szeretett ikonjukkal személyesen is találkozhassanak. Szerintem ez tök jó.

Mióta játszol és mióta streamelsz?

Hát a streamelést én 3 éve kezdtem, de csak hobbi szinten űzöm. Talán ilyestéren kilógok az itteniek közül, hogy míg ők ezt munkaként csinálják, én csak kedvtelésből. Nagyjából 6 éves korom óta Counter-Strike-ozok. Az egy vicces sztori, hogy miért. Akkortájt fájtak a tejfogaim, és apa CS-zett, és odaültetett, hogy akkor nézzem őt. Annyira lekötött, hogy már nem is figyeltem a fájdalomra, és annyira megmaradt az élmény, hogy én is elkezdtem és így benne ragadtam.

Kérlek, jellemezd pár szóban a karrieredet!

A kezdetek mindig nehezek, főleg egy olyan közösségben, mint a CS, amely a toxikusságáról hírhedt, és hogy csaj vagyok, az is nehezített a dolgon. Idővel az emberek hozzáállása szerencsére változott/változik. Egyre több LAN-ra járok, több kevesebb sikerrel, de mindig a legjobbat próbálom kihozni magamból, illetve a csapatomból.

Mik azok a pozitív dolgok, amik miatt szeretsz streamelni?

Az, hogy új embereket ismerhetek meg, és az, hogy adhatok másoknak, hogy fel tudom egy-egy ember napját vidítani. Az is egy jó dolog, hogy az emberek jobban megismerhetnek, és hogy megmutathatom, hogy az előítéletek nem igazak.

Interjú rchl-lel

 

Mi volt az a dolog, ami a legrosszabb esett pályafutásod alatt?

A kínai esetem. Egy kínai PUBG LAN versenyre jutottam ki. Meghívtak, és többen úgy gondolták, hogy valakivel jóban vagyok, s csak ezért hívtak meg pont engem. Egy nívósabb gaminggel foglalkozó újság írt rólam sok hazugságot, ami nem esett túl jól. A versenyen amúgy magamhoz képest szerintem jól szerepeltem. Azt illik rólam tudni, hogy én mindig csapatban játszok, és a versenyen egyénileg kellett helyt állni, ami kicsit szokatlan volt számomra.

A családod és a barátaid hogy fogadták azt, hogy streamelsz és játszol?

Apa nagyon jól kezelte mindig is, mivel ő is játszott. Otthon sose volt gondom belőle, mivel az iskolában jól tanultam, így határokon belül megengedték. Nem volt konfliktus belőle, sőt ahogy csak tudtak, támogattak. A párom teljesen mellettem áll, a barátaim nagy részét pedig a Counter-Strike-nak hála ismertem meg, ők is mindig segítettek, ha tudtak.

Mi az a tulajdonság, ami miatt szerinted a nézőid szeretnek téged nézni?

Amennyire nem tartom magam egy túl izgalmas egyéniségnek, annál inkább egy őszintének. Inkább amiatt néznek, mert bírnak, nem azért, mert vicces lennék. 😀

Milyen terveid vannak?

A játékban a fő célom, hogy minél jobb legyek. Júliusban megyek Lengyelországba, Szeptemberben pedig Madridba. A streameléssel nincsenek terveim, hisz ezt én tényleg csak hobbiként csinálom.

Mit üzensz az olvasóinknak?

A lányoknak azt, hogy bátran játszanak, és ne törődjenek a negatív kritikákkal és az előítéletekkel. A fiúknak pedig azt, hogy legyenek türelmesebbek a női gamerekkel, hisz ők is el tudnak érni sok mindent, ne becsüljék le őket!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!