Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Time2Ace Gamer Nap

2019. május 18-án rendezték meg a Time2Ace Gamer Napot a Csabagyöngye kulturális központban.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. május 29., szerda 15:39
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. május 29., szerda 15:39

A esemény 10 órakor vette kezdetét. Ekkor megnyíltak a bejáratok, és akik jegyet váltottak, beléphettek az Agóra terembe, ahol rengeteg program várta a jelenlévőket, de erről alább olvashattok. Fél 11 körül egy megnyitó vette kezdetét, majd kisvártatva megkezdődött a League of Legends döntő, ahol a legjobb 4 csapat mérhette össze tudását. Ezen felül volt még Streamer találkozó, ahol 6 streamerrel beszélgethettél, játszhattál, vagy csinálhattál közös fotót. A nap utolsó programja az eredményhirdetés volt, amely megkoronázta a rendezvényt.

Szente Áront kérdeztem a rendezvényről

Kérlek, mutasd be pár szóban a nap főszervezőit, a BEE-t.

2018 ősze óta működünk hivatalosan, a Gyulai Cégbíróság által bejegyzett e-sport egyesületként. A szervezői csapat tagjainak egy része már egy jó ideje ismeri egymást, viszont ilyen komolyan nem régóta dolgozunk együtt. A Békéscsabai E-Sport Egyesület zászlaja alatt versenyzik a Békéscsabai E-Sport Egyesület Rainbow Six Siege csapata, akik nagyon jól fejlődnek és szép sikereket értek el eddig. Napi rendszerességgel foglalkozunk a játékosokkal, fejlesztjük őket, hogy jobbak legyenek és sikeresek tudjanak lenni az e-sportban.

Mikor fogalmazódott meg bennetek a Time2Ace gamer napja, és mi volt az alapkoncepció?

Az, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezzünk egy nagyszabású rendezvényt, már régóta foglalkoztatott bennünket. Láttuk, hogy van erre igény Békéscsabán, így húztunk egy nagyot és elkezdtük szervezni a Gamer Napot. A koncepció elsősorban az volt, hogy a résztvevőket egész napra lefoglaljuk. Próbáltunk a GAMER szcénán belül minél több és érdekesebb kiállítót szervezni erre a napra annak érdekében, hogy egy egész napos elfoglaltságot tudjunk összerakni.

Mennyire volt körülményes megszervezni a napot?

Sok tapasztalt és sokat látott emberrel dolgoztunk a Gamer Nap megvalósítása alatt, de természetesen, mint minden rendezvény megszervezésénél, itt is akadtak problémáink. Szerencsére ezeket tudtuk orvosolni, így nagyjából minden a terv szerint haladt.

Time2Ace Gamer Nap

(Fotó: CsaKK – Bencsik Ádám)

Milyen programok várták a jelenlévőket?

Ahogy említettem próbáltunk minél több elfoglaltsági lehetőséget biztosítani a jelenlévőknek. Sok érdekességgel lehetett itt találkozni, viszont rendezvényünknek voltak főbb elemei. Ilyen főbb elem volt a League Of Legends versenyünk offline döntője. Több mint 60 csapat nevezett az online selejtezőkre és a 4 legjobb csapat küzdhetett meg a helyszínen a pénznyeremény mellett a dicsőségért. Továbbá szerveztünk egy TWITCH-STREAMER találkozót is, ahova meghívtuk azokat a streamereket (közvetítőket), akik jobbára a Twitch platformján vannak jelen. Az idelátogatóknak lehetőségük volt találkozni kedvenceikkel, valamint tudtak velük játszani, beszélgetni, fotózkodni. Ezen kívül kifejezetten erre az alkalomra készíttettünk egy olyan aláírós lapot, amire a rajongók gyűjthették kedvenceik aláírásait. Az Agóra teremben történt az események nagyrésze. Itt zajlott a LOL verseny döntője (erre a GamePub biztosította a PC-ket), valamint itt találkozhattak a résztvevők a kiállítókkal. A GamePub standjánál ki lehetett próbálni a VR-t, lehetett PS-ezni és Xbox-ozni. A Kollabor standjánál ki lehetett próbálni új, innovatív tech-cuccokat. Találkozhattak a jelenlévők a kecskeméti PIXEL Egyesület tagjaival, ők speciálisan japán-ritmus és verekedős játékokkal foglalkoznak. A TopLaptop jóvoltából készültünk egy Retro-sarokkal is, ahol ki lehetett próbálni a 80-as 90-es évek régi videojátékait. A szülőknek is egy élmény lehetett ez, hogy felidézhették gyerekkorukat, s mindezt megmutathatták gyermekeiknek, hogy régen mivel is tolták ők. Ételben és italban sem volt hiány, a MIZO standjánál minőségi tejtermékeket fogyaszthattak az arra járók, valamint kint az épület előtt a Yes Chef kínált hamburgert és oldalast. Édesség-ügyileg pedig szintén az épület előtt lehetett fagyizni az újkígyósi Kézműves Lila Fagyizó jóvoltából. Gondoltunk a szülőkre is: megrendezésre került a Szülőmegőrző programunk. Itt az érdeklődők előadásokat hallhattak a gamer kultúráról.

Mi szerint lettek a streamerek összeválogatva?

A felhozatalba kerültek helyi, vagy legalábbis közeli streamerek. Külön szempont viszont nem volt.

Mennyire éreztétek sikeresnek a napot?

Nagyon sikeresnek éreztük az első Time2Ace Gamer Napot. Sokat beszélgettünk közben a résztvevőkkel és a szinte kivétel nélkül mindenki nagyon jó érezte magát. Sokat is tanultunk az egészből. Nyilván legközelebb máshogy fogunk csinálni bizonyos dolgokat, de összességében mindannyian nagyon elégedettek vagyunk.

Time2Ace Gamer Nap

(Fotó: CsaKK – Bencsik Ádám)

A League of Legends verseny előtt szintúgy sikerült egy rövid interjút készítenem az egyik csapat tagjával, pontosabban a LvLUp Esport támogató játékosával is

Kérlek, mutasd be pár szóban a csapatot!

Csapatunk körülbelül fél éve alakult, bár rengeteg névváltozáson esett eddig át. A jelenlegi, azaz a LvL UP Esport tűnik a legstabilabbnak. A mezőnyhöz viszonyítva szerintem ez egy erős csapat, a következő Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon reményeink szerint fel tudjuk majd venni a versenyt a többi csapattal.

Mennyire volt nehéz bejutni a döntőbe?

Nem volt egyszerű legyűrni az eddigi ellenfeleinket. Eléggé kemény diók voltak, de a képességeinkkel és egy kis szerencsével eljutottunk idáig.

Hogy érzitek a mai napot?

A döntő előtt rengeteget készültünk. Sok időt, és sok energiát öltünk a gyakorlásba, többféle csapatkompozíciót teszteltünk. Véleményem szerint a dobogón fogunk végezni.

Az úr jól vélekedett, mivel a LvLUP Esport a 3. helyen végzett. A második helyezett a Napi 2L Víz lett, és a nap győztese a GamerZone & Bol volt.

Rövidesen várhatók majd azok az interjúk, amelyeket a Streamerekkel ejtettünk meg, így érdemes lesz figyelni oldalunkat!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!