Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Te is lehetsz angyal! – Karácsonyi Angyalok adománygyűjtés

Szerkesztőségünk ellátogatott a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda Meserét csoportjába, ahol betekintést nyerhettünk abba, hogyan is készülnek a csomagok a rászoruló kárpátaljai gyerekek számára.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2019. november 29., péntek 07:12

Idén már ötödik alkalommal szervez adománygyűjtést Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna az ukrajnai falukban élő rászoruló gyerekek számára. A békéscsabai fiatalok rengeteget segítenek minden évben a szervezetnek, az ajándékok beszerzésében és a csomagolásban egyaránt.

Az elmúlt évben több mint 1800 cipősdoboz csalt mosolyt karácsonykor a kárpátaljai gyermekek arcára. Az idei évben a dobozokat a Szeretetcsomagok váltják fel. Az országban összesen 12 városban 30 gyűjtőponton várják az adományokat, egészen december 16-ig. A csomagok eljuttatását különböző szervezetek segítik.

Karácsonyi Angyalok 2019

(Fotó: BAM – Karácson Anita)

Bonnyai Sándor szociális munkásként tevékenykedik, emellett szervezi minden év karácsonyán a gyűjtést. A Meserét csoport tagjai már jól ismerik őt, hisz gyakran jár be hozzájuk és mesél a kint élő gyerekek életkörülményeiről. Szerinte habár a gyerekek még nem érthetik igazán ezt a helyzetet, az hogy látják és hallanak róla, sokat számít.

Karácsonyi Angyalok 2019

(Fotó: BAM – Karácson Anita)

„A célom az, hogy az emberek megérjék azt, hogy jó adni. Érdemes lehajolni egy bajba jutott gyerekhez és ha ez megtörténik egy bátorító szóban, egy esti imádságban vagy akár egy csomagon keresztül, akkor azt gondolom már van értelme a mi szolgálatunknak” – mondta el oldalunknak Bonnyai Sándor.

Karácsonyi Angyalok 2019

(Fotó: BAM – Karácson Anita)

Azt is megtudhattuk, hogy a kint élő gyermekek óriási szegénységben élnek, nem kapnak megfelelő orvosi ellátást, nincsenek papírjaik, sem iskolaszereik. Ezeken a körülményeken szeretne segíteni a Bonnyai testvérpár és az őket támogatók.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!