Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Távol a merev formuláktól – Ifjúsági Konferenciát rendeztek Békéscsabán

Az átlagember egy konferenciát kockafejű idős professzorokkal és szakértőkkel képzel el, akiknek már az óvodában is lexikon volt a jelük. Ezzel szemben a Térfigyelő Ifjúsági Konferencia a közös érdeklődésre, a jó példákra és az információcserére helyezte a hangsúlyt a szerdai rendezvényen.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Értünk, velünk
Megjelent: 2021. július 22., csütörtök 11:18
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Értünk, velünk
Megjelent: 2021. július 22., csütörtök 11:18

Fiatal és felnőtt szakemberek, valamint a téma iránt érdeklődők töltötték meg a Fegyveres Erők Klubjának különtermét szerdán délelőtt 10 órától. A Térfigyelő Ifjúsági Konferenciára a negatív előjelek ellenére mintegy 50 szakember fogadta el a meghívást az ország több pontjáról. A rendezvény hármas szervezésű volt, a konferencia Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Táliber alapítvány és az Erzsébet Ifjúsági Alap közös munkájának eredménye.

– Kiemelten fontos, hogy akik eljöttek, azok beszélgessenek és információt cseréljenek. A nemrég megjelent és elfogadott ifjúsági koncepciónkat már több helyen mintaként használják, reményeink szerint sikerül meg is valósítani a terveinket. A fiatalok a jövőnk és nem csak beszélni, hanem tenni is kell a korosztályért – nyitotta meg a rendezvényt Varga Tamás, Békéscsaba ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere.

– Talán sosem volt még ennyire fontos, hogy szakmabeliekkel beszéljünk a fiatalokról. Arról, hogy az elmúlt hónapokban miben és mennyire változott meg a fiatalok élete és miként tudjuk őket kimozdítani a négy fal közül. A jelenlévő szervezetek jó példákat hoztak, amelyekből a konferencia résztvevői ötleteket meríthetnek a további munkához – hangsúlyozta a rendezvény szünetében Zsótér Mária, a Táliber alapítvány elnöke.

A nap során település vezetők, projektek közreműködői, fiatalok, közösségfejlesztők, ifjúságsegítők beszélhettek a saját tapasztalataikról, de nemcsak beszélnek, hanem beszélgettek is, erre szolgált a World Cafe elnevezésű programelem, amely az előadások előtt és után mozgalmas és élénk eszmecsere helyszínéül szolgált a résztvevők számára.

A színes felhozatalt jellemzi, hogy egy-egy előadás keretein belül jelen voltak Budapestről, Mezőberényből, Árpádhalomról és Békéscsabáról is a szakemberek, de a pandémiás időszak alatt kényszerűen megszokott online kapcsolat segítségével Bordány nagyközség polgármestere is beszámolt az élénk, a fiatalok által imádott tevékenységeikről.

A rendezvényen első alkalommal rendezték be a Szász Attila vándor-emlékkiállítást, amely a BAM egykori, sajnos tavaly szeptemberben eltávozott felnőtt segítőjének munkásságát hivatott bemutatni. Ahogy a konferencián fogalmaztak: „Ati egy kikerülhetetlen személyiség volt, ha a fiatalokról volt szó”

 

A konferencián készített képek Nagy Alexandra és Martincsek Csaba munkái.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!