Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Tanulmányi kiránduláson a BAM csapata

Nemrég a szerkesztőségünk csapata a békési Kreatív Ipar fiataljaival karöltve egy remek hangulatú, hasznos és érdekes tanulmányi úton vehetett részt Budapesten.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM / Fotók
Megjelent: 2019. május 11., szombat 15:20
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM / Fotók
Megjelent: 2019. május 11., szombat 15:20

A népes csoport már a reggeli-délelőtti buszúton ismerkedhetett egymással. Természetesen megbeszéltük, kit melyik része foglalkoztat a média világának – hiszen ezen érdeklődés köti össze a BAM-ot és a Kreatív Ipar 6.0 csapatát.

A buszon is készültek a dokumentáló fotók, szólt a zene, remek volt a hangulat. Első úti célunk a budapesti Új Nemzedék Központ volt, ahol a BAM támogatóival, lelkes újságírókkal és előadókkal találkozhattunk. Többek közt arról is érdekes előadással készültek számunkra, hogy egy szerkesztőnek mi a feladata – a szerkesztő gyakorlatilag polihisztor, ezt minden bizonnyal egytől egyig megjegyeztük –, s nekünk mi szükséges ahhoz, hogy elérjük ilyen irányú céljainkat.

Egy kis nassolni való és egy „igazi” szerkesztőségi szoba működésének megtekintése után továbbindultunk, hisz már várt bennünket a tárlatvezetés az MTVA Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyén. Itt a rengeteg érdekes kiállított tárgy, mint a régi rádiók, televíziók megtekintése, és időnként digitálisan feljavított adásaik meghallgatása után következett a kiállítás interaktívabb része. A berendezett, felszerelt stúdiókban kipróbálhattuk magunkat mint hírolvasók, a Kapcsoltam című televíziós vetélkedő műsorvezetői, ahol igazi súgógépről kellett felolvasnunk a szövegeket, esetleg szinkronszínészek. Végül pedig digitálisan fotózkodhattunk a TV Maci vagy Süsü társaságában, illetve szuvenírt vásárolhattunk az ajándékboltban.

A hazavezető úton a Kreatív Ipar fiatal, újságírás iránt érdeklődő tagja is elkezdte írni beszámolóját, persze rajta kívül is sokan beszélték meg a napközbeni élményeket.

Ezúton is köszönjük a támogatóinknak, illetve köszönet a szervezésért Szász Attilának és Mikó Melinda Tímeának, az Új Nemzedék munkatársának.

Galéria

Fotók:  Fábián Réka

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!