Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Találkozás a természettel és a vizualitással

Tudósítás az IMT – Ifjúsági Médiatábor ötödik és hatodik napjáról.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM / Fotók
Megjelent: 2020. augusztus 15., szombat 19:02
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM / Fotók
Megjelent: 2020. augusztus 15., szombat 19:02

Mekkora a rétisas szorítása? Hogyan lehet érvényesülni a média világában? Melyek a képi kompozíció aranyszabályai?

A reggel íjászati és madarász bemutatóval indult, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete (OMVK) munkatársainak jóvoltából. Többek között azt is megtudtuk, hogy egy kifejlett rétisas szorítóereje akár a két tonnát is elérheti. Az előadás után ezeket a tevékenységeket a gyakorlatban is kipróbálhattuk. Ez különösen hasznosnak bizonyult azon táborozók számára, akik a természetfotózás iránt is érdeklődnek.

A vadászati témájú bemutató után Sipos Gábor, az MTVA és a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztő-riportere vezetett be minket a riporteri szakma és rádiózás rejtelmeibe, továbbá hasznos tippekkel látott el minket a beszédkészség, illetve az időérzék fejlesztésével kapcsolatban. Saját életpályáján keresztül mutatott rá, hogy kellő kitartással és tehetséggel szinte bárki a média világának értékes szakemberévé válhat, a szakmában való boldoguláshoz azonban elengedhetetlen a világra való nyitottság és az alázat.

A nap második felében Szudár László, a Csaba Televízió producere tartott előadást a sajtóvideózás, illetve a híradókészítés menetéről, de a rendezői bal és az aranymetszés szabályait is körbejártuk.

Ezután Zuberecz Tibor (OMVK) prezentációban hívta fel a figyelmet a természetvédelem jelentőségére, amit egy vadászkutya bemutató követett, ahol betekintést nyerhettünk a kutyakiképzés hosszas és bonyolult folyamatába. A nap szakmai részét a szokásos esti rutinnal, a cikkírással, valamint a híradó elkészítésével zártuk, majd a szórakozásé volt a főszerep, hiszen ez volt a tábor utolsó estje.

Másnap kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel és információval gazdagabban ébredtünk, amelyeket a délelőtt folyamán közösen felelevenítettünk. Ebéd után kipakoltunk a szobából, majd fájó búcsút vettünk Gyula-Városerdőtől a következő mondattal: Jövőre ugyanitt!

A projekt a Nemzeti Tehetség Program (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) támogatásával valósult meg.
Projekt száma: NTP-TÁB-19-0047
Projekt címe: Fiatalok a médiában

Szerkesztők:
Galbicsek Noémi, Szabó Daniella Rebeka, Balog Zsolt Patrik, Günter Gabriella, Kiri Edina, Juhász Alexandra

Galéria

Fotók: Nagy Alexandra, Hajdu Hetény, Mészár Erik, Balázs Levente
Utómunka: Nagy Alexandra, Mészár Erik

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!