Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. május 26., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Szegeden képviseltük Békéscsabát, és bele is szóltunk!

Egy szép csütörtöki délben pár fiatal felpattant a szekérre, melyet a lovak egészen Szegedig húztak, ahol a fiatalok véleményüket mondták el különböző témákban.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. március 28., szerda 06:00

Az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport szervezésével a Szólj bele! Dél-alföldi Régiós Ifjúsági Konferencián heten voltunk Békéscsabáról. A Szólj bele! program célja, hogy minél több magyar fiatal véleményét bevonják az uniós szinten lezajló párbeszédbe, amely a fiatalokat érintő témák és kérdések alapján közös válaszok és megoldások kidolgozását teszi lehetővé. Erről szól a strukturált párbeszéd Magyarországon és az Európai Unió tagállamaiban.

Ennek szellemében telt a konferencia a szegedi Új Nemzedék Központban, ahol a fiatalok a régió különböző pontjairól érkeztek Bajától kezdve, egészen Orosházáig. Miután a Munkacsoport elnöke bemutatta a strukturált párbeszéd folyamatát, valamint eddigi magyarországi eredményeit, három párhuzamos workshopban vettek részt a jelenlévők, melyet a Munkacsoport és a Nemzeti Ifjúsági Tanács tagjai tartották. A csoportmunkák témái a munkavállalás – életpálya-tervezés – fiatalok jövőképe, az ifjúsági korosztály társadalmi aktivitása, bekapcsolódása a döntéshozatalba, valamint a fiatalok lehetőségei vidéken, a vidék vonzóbbá tétele voltak.

A workshoppok alatt a fiatalok rávilágítottak arra is, hogy számukra mik a nehézségek, illetve problémák az adott témákban, valamint milyen lehetőségek és adottságok vannak, melyek az ifjúságot segítik. A csoportokban döntőrészt fiatalokat találhattunk, de jelen voltak ifjúsággal foglalkozó szakemberek, valamint döntéshozók is.

A résztvevők egyhangúan fejezték ki a rendezvény után, hogy nagyon érdekfeszítő és hasznos volt. Amennyiben bárkinek kedve lenne a későbbiekben becsatlakozni a korosztályi érdekképviselet folyamatába, vagy csak bele szeretne szólni az őt érintő ügyekbe, kövesse a Szólj bele!, valamint a Nemzeti Ifjúsági Tanács Facebook-oldalát, illetve honlapját.

NIT - Szólj bele!

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!