Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. április 22., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Streetball Fesztivál több száz indulóval a főtéren

Tizenhárom pályán több száz induló mérte össze tudását az idei Streetball Fesztiválon Békéscsabán, ahová még az ország másik feléből és a határon túlról is érkeztek versenyzők.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Horváth Szabolcs  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. június 11., hétfő 10:52

Ennek a stílusnak a népszerűségét az is jól tükrözi, hogy a streetball olimpiai sportággá növi ki magát a következő világjátékokra.

A következő ötkarikás játékokon a sportág hivatalos versenye, a B33 már olimpiai sportág lesz. Azt gondolom, hogy ez az elmúlt húsz év, amit a streetballban elértünk, komoly alapot jelentett hozzá. Alapvetően ezt érzem a játék előnyének, hiszen a dinamika mellett rendkívül nagy koncentrációt is igényel. Ez a három a három elleni játék, amire a streetball épül, tulajdonképpen a kosárlabdázás sava-borsa, sűrített változata. A játékosoknak egy pillanatra sem lehet máshol a figyelmük” – hangsúlyozta Vida András, az OTP Junior Adidas Streetball Challenge helyi főszervezője.

A csabai sportélet nagyon színes – mondta a programon Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, aki maga is pattogtatta a labdát a fesztiválon, és szórta a kosarakat. Kiemelte, most is több százan jöttek el erre a rendezvényre, ami egy nagyon magas szám az indulókat tekintve.

Nagyon kicsik, fiatalok, idősebbek is vannak ezen a rendezvényen, ami tovább viszi a sport népszerűsítését. Sokan kedvet kapnak csak nézőként is ehhez a sportághoz. Békéscsabán nagyon népszerű a szabadidő, az élsport és a város, az önkormányzat meg is tesz mindent, hogy ez a jövőben is így maradjon” – mondta az országgyűlési képviselő.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó
BAM TV
Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!