Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Sorozatajánló – Owl House – Mese, nem csak gyerekeknek

Boszorkánytanonc egy nem emberi világban. Az Owl House egy újnak számító animációs sorozat Dana Terrace rendezésével, akit a nézők a Rejtélyek városkája sorozat miatt ismerhetnek.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. augusztus 6., péntek 19:51
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. augusztus 6., péntek 19:51

A sorozat főszereplője Luz Noceda, aki egy bátor és szeleburdi tinilány. Egy nap talál egy átjárót, ami véletlenül átrepíti őt a boszorkányok és démonok világába. A helyet Boiling Isles-nek hívják, Luz pedig itt eldönti, hogy megvalósítja álmát, miszerint ő boszorkány lesz, még akkor is, ha nincsenek varázslatos képességei. Ennek fényében Eda, a bagoly hölgy tanítványa lesz, aki a sziget leghatalmasabb boszorkánya, közben összebarátkozik King-el is, aki magát a Démonok Királyának tartja. Ők ketten segítik Luz-ot a szó szerint varázslatos kalandjaiban.

A The Owl House (Bagolyház) 2020. januárjában startolt, azóta 2 évadot élt meg és még jelenleg is fut. Az első évad 19 részes lett, a 2.évadot pedig 21 részesre tervezik. Mindegyik rész 22 perces, így tökéletes választás a hozzám hasonló „lusta” nézőknek, akik nem szeretik a hosszú részeket.

 

Forrás: disneyplus.com

A sorozat nagyon jó animációval rendelkezik, szépen játszanak a fényekkel is, ezzel is különleges hangulatot idézve elő az egyes jelenetekben. A hátterek többnyire olyan hangulatot jelenítenek meg, mintha egy démoni helyen lennénk, nem beszélve a szörnyek iszonyat jó karakterdizájnjáról, amelyek még inkább ráerősítenek a hangulatra. A remek animáció mellé rengeteg poént is kapunk és természetesen a fantasy szál még élvezetesebbé teszi a már alapból érdekes történetet.

 

Forrás: disneyplus.com

Bár a történet lassan indul be, minél tovább jutsz a sorozatban, annál többet tudsz meg a karakterek háttértörténetéből, ami így mindig fenntarthatja az érdeklődésedet. A sorozat célközönsége elsősorban a gyerek korcsoport, de véleményem szerint az idősebb korosztályt is ugyan úgy le tudja kötni az egyre árnyaltabb történetével. Rengeteg olyan érzelmet/helyzetet is felfedezhetünk a jelenetek során, amiket már mi magunk is megéltünk, így hozva még közelebb az embert a meséhez. Érdemes még megemlíteni, hogy ez egy olyan mesesorozat, ami megjeleníti az lmbtq embereket, de kellemesen és nem erőszakosan hangsúlyozva. Egyetlen egy hátránya a sorozatnak az lehet, hogy nem kapott még magyar szinkront, de így a sorozat akár egy tökéletes lehetőség az angol tudás fejlesztéséhez.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!