Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Social media – Neked melyik közösségi oldal jön be a leginkább?

Több óra görgetés, de hol? TikTokon, Facebookon, Instán, Snapchaten, esetleg máshol?

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 13., szerda 18:34
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 13., szerda 18:34

Ha azt mondom, hogy közösségi oldal, akkor mindenkinek beugrik legalább ót oldal/alkalmazás, amelyek mára már a mindennapjaink részévé váltak. Ilyenek a Facebook, az Instagram, a Snapchat és társaik. Itt is létezik azonban egy rangsor, hogy melyik a legnépszerűbb, és melyik az, amelyiket nem mindenki ismer. Persze, ez a rangsor mindenhol más és más lehet, ugyanis ami valahol népszerű, az máshol kevésbé, vagy egyáltalán nem az. Én most a saját tapasztalataimat osztom meg veletek.

Ahogy az idő telik, úgy a közösségi oldalak is változnak. Mi, fiatalok például már nem vagyunk annyira a Facebook hívei, inkább az Instagramot használjuk, míg a régi Vine helyett itt a TikTok. Na de nézzük, szerintem melyek most a legnépszerűbbek.

1. TikTok

A mostani helyzet szerint szerintem a TikTok vezet a közösségi oldalak listáján. A zenére tátogós, táncolós, mutogatós applikációt több mint 1 milliárdan töltötték már le. Nem csoda, hiszen egy igazán szórakoztató oldalról beszélünk, ami magába szippantja az embert. A videók görgetésével van, hogy én is egy órát eltöltök.

2. Facebook

A következő a Facebook, amely igaz, hogy több mint 5 milliárd letöltéssel rendelkezik, de az értékelése és a népszerűsége nagyot esett az elmúlt időben. Az ok valószínűleg a többi közösségi oldal növekedése lehet, mert a legtöbb felhasználó azokat többet használja.

3. Instagram

Az Instagramot még az idősebb korosztály is elkezdte használni az utóbbi időben. A képmegosztó alkalmazást is több mint 1 milliárdan töltötték már le, és talán ennyi aktív felhasználója is lehet, ha nem több. Sokan ezen az alkalmazáson keresztül keresik a pénzüket a szponzorációkkal, a reklámokkal.

4. YouTube

Ezt az alkalmazást szerintem nem kell bemutatni. A videómegosztó oldalon mindenki talál az érdeklődésének megfelelő tartalmat, az ismeretterjesztőtől a vicces videókig. Szerintem ez az oldal sosem fogja elveszíteni a népszerűségét annyira, hogy a süllyesztőbe kerüljön.

5. Snapchat

Az én ötös listám utolsó tagja a Snapchat, amelynek a felhasználói a mai tinédzserek. Ezt is több mint 1 milliárdan töltötték már le és használják a barátaik, ismerőseik elérése céljából.

További oldalakat (olyanokat, mint például a Pinterest, a Twitch, a Discord, stb.) is sokan használnak, de nem örvendek akkora népszerűségnek, mint a fent említettek.

Neked melyik a kedvenc közösségi oldalad/alkalmazásod?


Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!