Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 7., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Sajtófotó-kiállítás nyílt a Szegyában

Január 22-én nyílt meg a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma épületében a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) tavalyi sajtófotó kiállítása.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Unatkozol?
Megjelent: 2020. január 29., szerda 11:32

Békéscsabára is ellátogatott a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás, amelyet Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitott meg. A kiállítás megnyitóján jelen volt még Varga Tamás alpolgármester, valamint az összes megyei média főszerkesztője is.

A megnyitón Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya titkárának üdvözlőlevelét Kreisz Andrea magyartanárnő olvasta fel. Levelében Szigeti Tamás kiemelte: külön öröm számára, hogy a kiállításnak ez az iskola ad otthont, hiszen a célközönség legfiatalabb részéhez szinte házhoz jött a tárlat.

A Szegyában már második éve létezik médiafotográfus szak, amit Imre György fotós tanít, akinek órái izgalmasak, tartalmasak diákjai szerint. A kiállítást is ő hívta el Békéscsabára, mert meg szerette volna mutatni nekik, hol tart a mostani sajtófotózás. A tárlat beállításában a tanulók, valamint Novák Attila rajztanár is segítségére voltak.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás célja, hogy évről évre a nagyközönség elé tárja hazánk legjobb fotóriportereinek munkáit. Bemutatja azokat a fotózsurnalisztákat, akik szenvedélyesen elkötelezettek a minőség, az egyéni látásmód és professzionalizmus iránt. A tárlaton mindenkor az előző év eseményeiről, történéseiről készült fotók kerülnek a nagyközönség elé.

A Magyarországon egyedülálló kiállítás-sorozat története 1980-ban kezdődött, amikor a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, mint korábban minden évben, meghirdette a Sajtófotó Pályázatot, amely 1983-tól a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik leglátogatottabb eseménye lett. Az 1990-es évek elejétől a Sajtófotó Kiállítás a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya és Magyar Fotóriporterek Társasága közös kiállítása lett, utóbbi 2009-es megszűnése óta a pályázatot előbbi hirdeti meg. A pályázatra beérkező képekből rangos szakmai zsűri választja ki a díjazott képeket, valamint a kiállításra kerülő alapanyagot.

A kiállítás február 28-ig várja a látogatókat.

Galéria

Fotók: Szegya – Szpisjak Nadin / BAM – Hajdú Hetény

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!