Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Romboljuk le a sztereotípiákat!

Harmadik alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Diákönkormányzat a BIKT-et, azaz a Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannapot.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. január 9., csütörtök 12:24

Többféle közép és általános iskola van a városban, mindegyik más-más történettel és szakokkal. Mindegyik iskolának vannak előítélet által szült sztereotípiái. De ezekkel a diákok mennyire vannak tisztában és mennyire tudnak együtt dolgozni? Minden kiderül a BIKT-en!

Idén is megrendezésre kerül a BIKT, azaz a Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannap. Ez a program azért jött létre, hogy a diákok megismerjék egymás iskoláját, mindezt különböző feladatokkal, az előítéleteket félre téve. Mindezt a Városi Diákönkormányzat tagjai már be is mutatták vicces hangvételű előzetesükkel.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény idén január 13-án, a Csaba Gyöngye Kulturális Központban lesz. A program 8 órától 13-ig tart, kezdve nyitóbeszédekkel és az iskolák bemutatóival. Egy kis szünet után pedig elkezdődnek a csoportmunkák, amelyek különböző témákat boncolgatnak ismerkedős játékokkal vegyítve.

A programok nem változnak, mivel ez egy elég fiatal esemény, csak harmadik éve rendezzük meg. Ilyenkor minden DÖK tag kiveszi a részét a feladatokból, szorosan együttműködve. Összesen 150-200 diák szokott ellátogatni a programra, és nagyon örülünk, hogy ennyi embert megmozgat a rendezvény” – mondta el oldalunknak Kovács Ákos, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke.

Reméljük, a ti érdeklődéseteket is felkeltettük. Ha igen, és 7-10. évfolyamos vagy, jelentkezz iskolád DÖK-ös tanáránál! Találkozunk a BIKT-en!

BIKT 2020

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!