Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Rendhagyó gólyanapokat rendeztek a Gésziben

Idén is megrendezésre került a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium (Gészi) kilencedikeseinek szóló összerázó, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. október 13., kedd 15:57
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. október 13., kedd 15:57

A 2020/21-es tanév nagyon érdekesnek indult minden diák és tanár számára. Rengeteg óvintézkedést kellett és kell teljesíteniük a dolgozóknak és a tanulónak is. Ez a Gésziben sincs másképp, ugyanakkor az intézmény igyekszik minél jobban fenntartani az iskola diákéletét.

Idén is megrendezésre került az új diákok számára kitalált eseményt, a fentikre való tekintettel azonban rendhagyó módon. Az eddigi évek gészis gólyanapjain például szokás volt a friss húsok bemutatkozó előadásainak megtekintése egy fortyogó bográcsos mellett, amelynek keretében a lecsótól kezdve, a paprikás krumplin át, még chilis babra is csorgathattuk a nyálunkat. Nos, ebben a tanévben elmaradt a mindenki által várt főzőverseny, az új harcosok bemutatkozása, és a kilencedikesek mellett csak a végzős diáksegítők vehettek részt a két a délutánon.

Osztályonként bontották csapatokra a srácokat és lányokat. Első nap a gépész és rendész szak tanulóinak, másnap pedig az éppen kemencéből kikerült informatikusok kóstoltak bele a Gészibe. A vén rókák a járványhelyzetre való tekintettel próbáltak minél kreatívabb feladatokat adni az újoncoknak, hogy azok még a jelenlegi pandémia idején se tántorodjanak meg a kapcsolatépítéstől.

Ízelítőt kaptak az eredeti GÉSZI Gólyanapokból és Gólyatáborokból a feladatokon, szívatásokon és történeteken keresztül. Sőt, még a 2020-ban úgyszintén elmaradt Garabonciás Napok is szóba került. A feladatok közé természetesen ebben az évben is bekerült az iskola indulójának megtanítása, illetve megtanulása, így ha idén az egész város nem is, de legalább a környék zengett az iskola hangjától.

Galéria

Fotók: Balázs Levente

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!