Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. július 23., kedd

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Rendhagyó futással emlékeztek nemzeti ünnepünkre a diákok

Az Erzsébethelyi Általános Iskola idén is megrendezte ünnepi stafétafutását az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve. A Tünde utcai futópályán 1-8. évfolyamos diákok mérték össze erejüket.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Gyemendi Réka  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. október 24., szerda 10:07

Az intézményben már régi hagyomány, hogy futóversenyt rendeznek nemzeti ünnepünk alkalmából. Az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, hiszen már korán eleredt az eső, de ez sem szegte kedvét a résztvevőknek.

Debreczeni Dezső, az Erzsébethelyi Általános Iskola testnevelő tanára elmondta: a rossz idő miatt az iskola nagy része a reggeli buszokkal visszament, így idén csak a futók vettek részt a megmérettetésben. Úgy fogalmazott: az esőben futásnak is megvolt a maga hangulata, hiszen ilyen még sosem történt.

A versenyen – ahol a diákok jelképesen 1956 métert futottak – öt fős csoportok indultak. A váltóban elsőként induló tanulókat kivéve minden diák 400 métert teljesített. Debreczeni Dezső úgy gondolja: ez egy méltó módja a megemlékezésnek, a gyerekek pedig átérzik, hogy miért futnak, és hogy miért pont ennyit. Hozzátette: a rendezvénynek minden évben nagy sikere van, a diákoknak ez nagy élmény.

Idén a legtöbb első helyezést a Madách utcaiak gyűjtötték be, összesen négyet, de a Rózsa utcaiak is csak egy aranyéremmel maradtak le tőlük. Az eredményhirdetésen a pedagógus megköszönte a részvevők hozzáállását, a szervezők pedig minden csoportot ajándékkal és oklevéllel jutalmaztak.

A versenyt követően filmvetítést is tartottak a diákoknak az intézményben, ahol egy rendezővel is lehetőségük volt beszélgetni.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!