Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Piercing – otthon sose próbáld!

Az idősebb korosztályból van, aki számára egy egyszerűbb fülbevaló is soknak számít, emiatt rengeteg ékszernél kiakadnak, viszont a fiatalabbak szívesen hordanak magukon többet, többhelyen. A testékszerek lehetnek feltűnőek, cifrák és színesek, de sokan rejtve hordják őket. A Piercingre sokan tekintenek divatként, egyesek szerint a lázadás kifejezésének is számítanak.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. február 4., csütörtök 11:41
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. február 4., csütörtök 11:41

Piercinget ma már a testen bárhova lehet szúratni. Fülcimpába vagy porcba, nyelvbe és ajakba, orrba vagy szemöldökbe és köldökbe is helyeztethető, de az intim területek sem számítanak különlegesnek.

A folyamat legfontosabb része a szúratás, melyet csak szakemberrel szabad elvégezteti, steril körülmények között és jó esetben ez senkinek sem az otthona! A biztonság és egészség érdekében érdemes végzettséggel rendelkező szakembert választani, mert a megfelelő körülményeket a piercinges garantálni tudja. A szakemberek természetesen ismerik, hogy pontosan hová is kell szúrni és emellé az is előny, ha valamilyen anatómiai változásra van esély, akkor a piercinges korrigálni is tud a felmerülő problémán. Ez többek között azért is fontos, hogy ne álljon fent annak a lehetősége, hogy ki kelljen venni a piercinget. 

A serdülők esetében fontos figyelembe venni, hogy az emberi test folyamatosan változik. Emiatt, ha a személy, aki szeretné megcsináltatni a piercingeket nincs még meg 18 éves, akkor a szülő részéről egy beleegyező nyilatkozatra is szükség van.

A testékszer belövés nem egyszerű folyamat. Nem csak azzal jár, hogy az alany letölt pár képet Pinterestről, majd kitalálja milyen formát szeretne és mehet is lövetni. Az elképzelés mellé a testékszerre össze kell gyűjteni a pénzt. Nem minden esetben a méret határozza meg az árat, lehet egy kis ékszer is nagyon drága. Érdemes tudni, hogy a piercingesek sok esetben ragaszkodnak a saját ékszereikhez és azt teszik be. Emellett meg kell fizetni a szakember munkáját és idejét is.

 

Forrás: Internet

 

Ha átestünk a procedúrán, még nem áll meg a munka. Miután sikeresen kész a szúrás, következik a leghosszabb folyamat: az utókezelés: friss sebről van szó, így fontos a mindennapos fertőtlenítés. Minden piercinges más és mást ajánl (természetesen a legjobb, ha ezekre az utasításokra hallgatunk), de ha nem kapsz ilyeneket, az interneten rengeteg segítség található. Az egyik jó fertőtlenítési mód, ha egy tál meleg vízbe egy teáskanál jódozatlan sót teszünk, ez tökéletesen megfelel a célnak. Fontos, hogy a só jódozatlan legyen, mert ha nem az, gyulladást idézhetünk elő. A seb fertőtlenítését napi egyszer kell elvégezni, de ez sem működik minden testrésznél. Ajakba vagy nyelvbe készíttetett ékszer esetén a szakemberek a mindennapi szájvízzel való öblögetést ajánlják. Ezeken a területeken kezdetben a tejtermékek elkerülésével előzhetjük meg a gyulladást. A hozzáértők szerint a fülnél lévő friss testékszert nem szabad piszkálni, ugyanis a koszos kéz miatt nagy a fertőzés veszélye.

A gyógyulás mértéke terület függő. A fülcimpa környékén, a szúrástól számítva körülbelül 6 hónap múlva lehet kicserélni a piercinget, de egy porcon áthaladó ékszernél ez az idő akár 11 hónap is lehet. Természetesen egy szakavatott piercinges ezeket elmondja még az érdeklődéskor. Fontos, hogy ezek a gyógyulási idők egyénenként változhatnak, mert mindenkinek más ütemben gyógyulnak a sebei.

A szabályok betartásával a folyamat kockázat mentes lehet. A piercinget viselők többsége úgy tartja: fontosabb egy jobb és drága munka, mint egy olcsóbb szúrás, de problémás végkifejlettel.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!