Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Pénzügyi applikációt próbálhatott ki a Közgé egyik osztálya

Pénzügyi tudatosságra nevelő okos telefonos alkalmazást mutatott be a Magyar Államkincstár békéscsabai diákoknak.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Kovács Andrea  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. október 25., csütörtök 13:12
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Kovács Andrea
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. október 25., csütörtök 13:12

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumában a 11. E osztály tanulói rendkívüli osztályfőnöki órán ismerkedhettek meg a JátéKincstár nevű applikációval.

Hugyeczné Krnács Katalin igazgatóhelyettes elmondta: az intézményben olyan tantárgyakat oktatnak, amelyeken belül a diákok elsajátíthatják, hogyan kezeljék jól pénzügyeiket. Emellett külön rendezvényeket, például közgazdász hétpróbát is tartanak az iskolában. A tanulóknak ilyenkor azt is meg kell tapasztalniuk, hogyan vehetnek fel hiteleket, ennek milyen következményei vannak, mi szükséges ezekhez. Emellett lehetőség van az órákon okos telefonokat használni és azon keresztül nézhetik meg, hogyan tudnak belépni egy e-bankba, milyen elektronikus szolgáltatásokat nyújtanak a pénzintézetek.

A mostani, 20 perces vetélkedő alatt olyan, a Magyar Államkincstárral kapcsolatos fogalmakat tartalmazó feladatokat kellett teljesíteni a diákoknak, mint a szókirakó, párosítás, memória, vagy az igaz-hamis játék. Dr. Borbély László, a szervezet pénzforgalmi elnökhelyettese elmondta: a JátéKincstár alkalmazást ebben az évben indították el, azzal a kormányzati céllal, hogy a pénzügyi tudatosságot fejlesszék hazánkban.

Ennek az az értelme, hogy amennyiben egy átlagember bemegy egy pénzintézetbe, el tudjon igazodni a szolgáltatások között, ha hitelt vesz fel, akkor tudja, hogy melyek azok a kérdések, melyeket mindenképpen érdemes elolvasni a szerződésben, ha pedig befektetni akar, akkor tisztában legyen azzal, hogy mi az, amire érdemes odafigyelnie, hogy a pénzét biztosan magas hozammal visszakapja.

A pénzforgalmi szakember hozzátette: a JátéKincstár alkalmazás másik célja, hogy a magyar pénzintézet működését megismertesse a fiatalokkal, hiszen a Magyar Államkincstárral a születésüktől a nyugdíjba vonulásukig kapcsolatban állnak.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!