Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Pedagógusok kérik a méltányosságot a diákok számára

Ugyanúgy, mint a középiskolákban, az általános iskolákban is vegyes érzelmekkel fogadták a diákok és szüleik a jelenléti oktatást. Sok esetben a szülők nem engedték gyermeküket iskolába. A fiatal felnőtteket is megviseli a herce-hurca, a kisdiákok még jobban ki vannak téve a bizonytalanságnak.A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Sulijáró
Megjelent: 2021. április 26., hétfő 08:14
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Sulijáró
Megjelent: 2021. április 26., hétfő 08:14

 

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter szerint, valószínűleg nem minden szülő engedi gyermekét részt venni az alsósok újraindult jelenléti oktatásában, azt válaszolta: a szülőknek lehetőségük van erre, és úgy gondolja, ha a hiányzások száma meghaladja a 250 órát, a tantestületnek akkor is engednie kell az osztályozóvizsgát.

– Azt gondolom, hogy most mindenkinek az a feladata, hogy méltányosan bírálja el ezeket a kérelmeket, méltányosan zárja le a gyermekeket, még akkor is, ha nem feltétlenül ugyanaz a teljesítmény lesz idén, mint az előző években – fogalmazott az elnök. Jelezte azt is, hogy ebben a korban még nagy veszélyt jelent a lemorzsolódás, és ha a tanároknak egyszerre kell figyelniük a jelenlévő és a távoli oktatást választó diákokra, akkor az nagyon leterhelné őket.

Egyelőre nincsenek adatok, mennyien dönthettek úgy, hogy gyermekük nem kezdte meg múlt hétfőn a jelenléti oktatást, erre majd  csak a későbbiek során téhetnek ki a szakemberek.
Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha egy egész iskola minden diákja otthon marad, azt válaszolta, nem tudja pontosan, ilyenkor mi lesz a “menetrend”, de rugalmas megoldásokat kell keresni, és nem “élezni” a konfliktusokat.

Kevés az az iskola, legyen általános vagy középfokú oktatási intézmény, ahol vegyesen zajlanának az órák. Ebben a szituációban talán az érettségizők lehetnek a legnyugodtabbak, ők legalább tudják, hogy onlone készülhetnek az offline írásbelikre.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!