Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. január 29., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Párbeszéd a csabai fiatalok és a döntéshozók között

Április 19-én, csütörtökön került először megrendezésre az Andrássy Úti Társaskörben a „Mit kíván a fiatalság” elnevezésű fórum, amelyen a helyi diákok és a városi döntéshozók osztották meg egymással véleményüket közéleti témákban.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Szendi Rita  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. május 1., kedd 17:21
Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Szendi Rita
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. május 1., kedd 17:21

Körülbelül 35 diák vett részt azon a fórumon, amelyet a Játszótér Alapítvány szervezett az Andrássy Úti Társaskörben. A diákoknak lehetősége nyílt kérdéseket feltenni Békéscsaba döntéshozóinak és beszélgetni azokról a témákról, amelyet érdekelték őket. A „Mit kíván a fiatalság?” elnevezésű eseményen a diákoknak lehetősége volt személyes kérdéseket is feltenni a város vezetőinek.

Kiss Tibor, Békéscsaba oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere, illetve Bíró Csaba, a helyi közgyűlés ifjúságért és sportért felelős bizottságának elnöke is egyetértettek abban, hogy szükség van a folyamatos megújulásra az oktatásban, hiszen nagyon gyors ütemben változik a világ és csak így lehet lépést tartani. Mindketten arra buzdították a fiatalokat, hogy tanuljanak, mert azt soha, senki nem fogja elvenni tőlük.

„Fontos a folyamatos, strukturált párbeszéd a békéscsabai döntéshozók és a fiatalok között, ezért is rendezték meg ezt a fórumot” – mondta el Puskely Gergő, az esemény ötletgazdája. „Ez egy olyan rendezvény, ahol a békéscsabai fiatalok és a döntéshozók találkozhatnak. A fiatalok itt elmondhatják, hogy mi a problémájuk, mit szeretnének” – fejtette ki. A fórum szervezője szerint kortársait leginkább az oktatási rendszer, a helyben maradás kérdése foglalkoztatja.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a saját fiatalkorát hasonlította össze a mai diákságéval. Úgy vélte, ebben a világban egyre több fiatalnak van véleménye, amire érdemes odafigyelni.

„Nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy van párbeszéd közöttünk és a fiatalok között. Nagyon sok kérdést tettek fel a diákok, érdeklődőek, kíváncsiak. A legnépszerűbb témák a helyben maradás és az oktatás kérdése volt. Azon igyekszünk, hogy a város és a környék minél vonzóbb legyen a fiatalok számára és minél többen maradjanak itthon” – mondta el az országgyűlési képviselő.

A fórum végén a résztvevők három csoportra osztva különböző témákat dolgoztak fel a döntéshozókkal együtt. A fiatalok megoszthatták gondolataikat, személyes tapasztalataikat a város vezetőivel és diáktársaikkal is.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: nagyon jó eredményekkel büszkélkedő alapfokú intézmények működnek a városban, melyek jó alapot biztosítanak a fiataloknak. A városvezető bizakodóan nyilatkozott a felsőoktatási rendszer átalakulásáról Békéscsabán, véleménye szerint az iskola jó tervekkel, új szakirányokkal felkeltheti a diákok figyelmét.

Galéria

Fotók: Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!