Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Otthon, bekuckózva – Jegyzet egy jó meleg takaró alól

Jócskán az ősz közepén tartunk, lassan már a téli hideggel is szembe kerülhetünk. Ilyenkor a legtöbbeknek jól esik az otthon melegében bevackolódni a takarók alá és élvezni a semmittevés szépségét. Na de hogyan éli túl a hideget egy magamfajta introvertált és miért is fontos a kuckózás ezekben a napokban?

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. október 29., péntek 17:11
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Tippek
Megjelent: 2021. október 29., péntek 17:11

Az őszt én mindig vegyes érzelmekkel várom, hiszen ebben az évszakban kezdődik az iskola, amit annyira nem kedvelek, ugyanakkor a hideg kezdetével bebújhatok a jó meleg takaróim alá, amelyek biztonságérzetet adnak. A takarók mellé általában csinálok magamnak egy teát vagy kakaót, utána pedig elindítok egy animét/sorozatot és így garantált a komfortérzetem. Ha nincs kedvem sorozatot nézni, akkor előveszek egy könyvet és olvasok. Hogy még hangulatosabbak legyenek ezek az esték, egy-egy fénysort is felakasztok a szobámba és ezek mellé dekorálni szoktam az őszi hangulat jegyében, így teremtve magamnak egy tökéletes menedéket a hideg és az emberek ellen. Ami még jól eshet ilyenkor, az, hogy áthívok pár közeli jóbarátot és kicsit kikapcsolódom velük egy társas vagy egy beszélgetés mellett. Természetesen a zenehallgatás sem maradhat el, ami mellé általában rajzolgatni szoktam, így menekülve el az aktuális bajaim elől.

Hogy mindez miért fontos? A szakemberek szerint azért szükséges ezeket a nyugodt pillanatokat megteremteni ebben az időszakban, mert a hideg eljövetelével a rossz közérzet is megjelenik, a felsorolt tevékenységekkel pedig ezeket a negatív érzések is csökkentetőek. Emellett még jót is teszünk magunknak, hiszen fejlesztjük az önismeretünket, illetve a képességeinket (például az olvasással, meditálással, rajzolgatással).

Sokan már a közelgő ünnepek nyomása alatt esnek depresszióba. A többség hajlamos ilyenkor kapkodni a karácsony eljövetele miatt, így egyre csak gyűjti magában a rosszabbnál rosszabb gondolatokat. Ezt viszont nem szabad hagyni, ezért is jó bekuckózni az otthon melegébe.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!