Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Öt romantikus komédia, ha esetleg még mindig unatkoznál otthon

Szerencsére már kimozdulhatunk otthonról, de azért még nem árt óvatosnak lenni, így előfordulhat, hogy az unalom még mindig támad. Erre nyújthat megoldást néhány klasszikus romkom.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 18., hétfő 18:37
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 18., hétfő 18:37

Bizonyára veletek is előfordult már, hogy minden tennivalótokat elvégeztétek, és csak feküdtetek az ágyatokon a plafont bámulva, hogy: „Most mi lesz?”. Ilyenkor szerintem mindenkinek a fejében ott motoszkál a gondolat, hogy keresni kéne egy jó kis filmet és azzal eltölteni az időt. Ebben a helyzetben azonban általában senkinek nem jut eszébe egy filmcím sem. Erre az esetre összeszedtem nektek öt romantikus komédiát, amelyek garantáltan elűzik az unalmat.

1. Mamma Mia 1-2

Mindkét filmet az ABBA együttes zenéi ihlették. Az ikonikus dalokból álló musical filmváltozatának mindkét része egy gyönyörű görög szigeten játszódik. Az első rész egy lányról, Sophie-ról (Amanda Seyfried) szól, aki most készül férjhez menni. Meg akarja hívni az édesapját is, de édesanyja nem árulta el neki ki az. Sophie édesanyja, Donna (Meryl Streep) naplójában talál három nevet, akiket anyja tudta nélkül meghív az esküvőre, hogy megtudja, ki az igazi apja (Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård).

A második film Sophie édesanyjának fiatalkoráról szól, nevezetesen arról, hogyan ismerkedett meg a három férfival. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik.

2. 10 dolog, amit utálok benned

Bianca (Larisa Oleynik) és Kat (Julia Stiles) testvérek, előbbi után az összes srác sóvárog, míg nővére teljesen megközelíthetetlen és undok. Szigorú apjuk a fejébe vette, hogy amíg Kat otthon ül, addig Bianca sem mehet sehová, így a lány udvarlói kénytelenek olyan fiút találni, aki kirobbantja otthontól a lányt.

3. Kaliforniai álom

Emma Stone és Ryan Gosling párosa szerintem senkinek sem újdonság. Mia, a feltörekvő színésznő és Sebastian a jazz-zongorista, Los Angelesben keresik az álmaikat. A két fiatal egymásba szeret és segítik egymást a kudarcokkal teli úton. A sikerért nekik is meg kell küzdeniük, de vajon mennyit képesek feláldozni az álmaikért?

4. Bridget Jones naplója

A harmincas éveiben járó Bridget Jones (Renée Zellweger) nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, hogy elhagyja rossz szokásait és talál valakit, akivel végre boldog lehet. Ez azonban nehezebben indul, mint gondolta: rá kell jönnie ki is való igazán neki. A filmet nyilván nem kell senkinek részletesebben bemutatni, ahogy a sorozat többi részét sem.

5. Micsoda nő!

A listát a 90-es évek egyik kultfilmjével zárom. Egyik főszereplőnk Vivian (Julia Roberts), egy utcalány, akit a film elején felcsíp másik főszereplőnk, Edward (Richard Gere), és másnap reggel különleges ajánlatot tesz neki: kap 3 ezer dollárt és új ruhákat, cserébe egy hétvégére legyen a kísérője. A lánynak előtte meg kell tanulnia néhány dolgot, de a bonyodalmak után jön a happy end.

Mindegyik film személyes kedvencem, nagy szeretettel ajánlom mindenkinek!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!