Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. szeptember 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Osztálykirándulás! Ez az, amire most a legnagyobb szükség lenne

Mi lesz a nyáron? Valószínűleg sok diák kíváncsi arra, hogy mi lesz a kirándulások sorsa. Idén egy újabb nagyrészt online oktatásban töltött év után készül mindenki a nyárra. De mégis hogyan? 2020. március elején regisztrálták az első magyar koronavírus fertőzöttet, ami mindent megváltozott. Nem sokkal később bezárták az iskolákat, nem lehetett ballagásokat, évzárókat tartani, ahogy a diákok osztálykirándulásra sem mehettek.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Suli+
Megjelent: 2021. június 3., csütörtök 15:14
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Suli+
Megjelent: 2021. június 3., csütörtök 15:14

Jelenleg a korábbi évekkel ellentétben nincsenek nagy koncertek, fesztiválok, de még normálisan látogatható mozik sem. Most épp úgy, mint tavaly idén is sok helyen elmaradnak az osztálykirándulások. Az a kis kimozdulás, közösség építő lehetőség is megszűnt, ami oldhatná a bezártság érzetet. Végre nem csak az online térben vagy távolságot tartva maszkban érintkezhetnének a diákok. Bár a kormány engedélyezte az egynapos kirándulásokat május 7.-ével, de ez a diákok többségének nem elég. Eddig mindig voltak a gimikben többnapos osztálykirándulások, amelyek a közösségépítésben sokat segítettek. A csapatépítés pont most lenne fontos, mert még a több éve egy közösséget alkotó osztálytársak is elszoktak egymástól az online oktatás alatt.  A frissen megalakult osztályok, a kis kilencedikesek életében ez egy új meghatározó élmény lehetne. A fiatalok úgy mozdulhatnának ki, mint egy valódi csapat, túlzott felügyelet vagy mindent korlátozó szabályok nélkül.

Persze érthető, hogy a járványhelyzet miatt kevesen tudnának jó érzések között szórakozni és utazni, ezt mindenkinek el kell fogadni, viszont a járvány lecsengőben van és nem félhet mindenki örökké. Vajon később bepótolják, vagy egyáltalán bepótolhatók lesznek-e az elmaradt élmények vagy ez idén teljesen kimarad a diákéletből? Esetleg elhalasztják, mint a külföldi nyelvtanulást segítő utakat? Ez utóbbiakról a legfrissebb információ május 14.-én került nyilvánosságra: ezek és a Határtalan program keretében történő jelenleg kivitelezhetetlen kirándulások legkorábban 2022-ben lesznek lebonyolíthatók.

A remények szerint hamar visszaáll minden a régi kerékvágásba és újra jókedvűen, szorongás nélkül gyűjthetőek a közös élmények.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!