Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. július 20., szombat

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Országos sikert ért el a Gészi diákja a SkillsJunior versenyen

Február 16-án tartották a SkillsJunior2019 országos döntőjét az Informatikai Oktatási Konferencia keretein belül. A HTTP-alapítvány szervezésében lezajlott versenyen közel 200 induló vágott neki az online elődöntő fordulójának.

Írta:   |  Forrás: BSZC.hu / BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. február 25., hétfő 10:10

A BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumából több 11. és 12. évfolyamos diák próbálta ki tudását az elődöntőben, amely hálózati ismeretek, Windows Server ismeretek és Linux ismeretek témaköreiből állt össze. Az elődöntő eredményei alapján 12 fő meghívást kapott a döntőbe, ahol virtuális gépeken megoldandó feladatokat kellett elvégezniük.

A versenyzők által korábban megkapott felkészülési anyagok tartalma ugyan túlmutat a kerettantervi ajánláson, de a cél a legjobb NetSkills-esek felfedezése. A verseny során a szakgimnáziumi tanulók megismerhetik a skills-versenyek hangulatát, inspirációt és tapasztalatot szerezhetnek a későbbi vetélkedésekhez, ahol már a nemzetközi porondon történő részvételért szállhatnak harcba. Iskolánk tanulói rendszeresen jó eredménnyel szerepelnek a versenyeken.

Balog Norbert 12. B. osztályos tanuló a második helyen jutott a döntőbe, majd kiváló eredménnyel, szoros küzdelemben országos IV. helyen végzett, de szép eredményt ért el Zana Attila (11. B. – 18. helyezett) és Kurucz Bence (12. B. – 24. helyezett) is.

A döntő eredményhirdetésére az Informatikai Oktatási Konferencia keretein belül került sor a T-Systems székházában Budapesten, amely rendezvényen Fölker Csaba, Gajda Judit és Kovács Levente informatikatanárok vettek részt.

Balog Norbert (Fotó: BSZC.hu)

Balog Norbert
(Fotó: BSZC.hu)

 

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!