Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Országos sikert ért el a Gészi diákja a SkillsJunior versenyen

Február 16-án tartották a SkillsJunior2019 országos döntőjét az Informatikai Oktatási Konferencia keretein belül. A HTTP-alapítvány szervezésében lezajlott versenyen közel 200 induló vágott neki az online elődöntő fordulójának.

Írta:   |  Forrás: BSZC.hu / BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. február 25., hétfő 14:50
Írta:   |  Forrás: BSZC.hu / BAM
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. február 25., hétfő 14:50

A BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumából több 11. és 12. évfolyamos diák próbálta ki tudását az elődöntőben, amely hálózati ismeretek, Windows Server ismeretek és Linux ismeretek témaköreiből állt össze. Az elődöntő eredményei alapján 12 fő meghívást kapott a döntőbe, ahol virtuális gépeken megoldandó feladatokat kellett elvégezniük.

A versenyzők által korábban megkapott felkészülési anyagok tartalma ugyan túlmutat a kerettantervi ajánláson, de a cél a legjobb NetSkills-esek felfedezése. A verseny során a szakgimnáziumi tanulók megismerhetik a skills-versenyek hangulatát, inspirációt és tapasztalatot szerezhetnek a későbbi vetélkedésekhez, ahol már a nemzetközi porondon történő részvételért szállhatnak harcba. Iskolánk tanulói rendszeresen jó eredménnyel szerepelnek a versenyeken.

Balog Norbert 12. B. osztályos tanuló a második helyen jutott a döntőbe, majd kiváló eredménnyel, szoros küzdelemben országos IV. helyen végzett, de szép eredményt ért el Zana Attila (11. B. – 18. helyezett) és Kurucz Bence (12. B. – 24. helyezett) is.

A döntő eredményhirdetésére az Informatikai Oktatási Konferencia keretein belül került sor a T-Systems székházában Budapesten, amely rendezvényen Fölker Csaba, Gajda Judit és Kovács Levente informatikatanárok vettek részt.

Balog Norbert

Balog Norbert
(Fotó: bszc.hu)

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!