Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Országjáró – nyaralás diákszemmel I.

A BAM sorozatot indít a nyaraláson járt tagjainak élményei alapján. Fiataloktól fiataloknak szól az ajánlás, hogy ők mit is találtak érdekesnek a számotokra Magyarországon belül egy-egy tájegységről, ahol jártak nyaralásuk alkalmával. Elsőként Báder Kata írása olvasható, ő Pécs környékén barangolt néhány napig.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Tippek / Unatkozol?
Megjelent: 2021. július 30., péntek 17:52
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Tippek / Unatkozol?
Megjelent: 2021. július 30., péntek 17:52

A Mecsekben járva egy teljesen új tájat fedezhettem fel. A festői környezetben sok kis falu várja az oda utazókat rengeteg programmal, éttermekkel és szálláslehetőségekkel.

A Mecsek legnagyobb városa Pécs, aminek a bejárására egy egész nap sem elég.  A turista könnyen megfeledkezik a gyönyörű belvárosban sétálgatva belvárosában sétálgatva az időről, mert lépten-nyomon kisebb-nagyobb szemkápráztató dolgokba botolhat. Ilyen például a Zsolnai negyed a Szentháromság szobor és a dzsámi is, amelyek engem teljesen elkápráztattak. A székesegyház és a dzsámi több nehézségi fokozatú rejtvénnyel és feladattal várja a gyerekeket, hogy ezzel is színesítse az esetleg unalmasnak tűnő templomtúrát.

 

Forrás: Csodalatosmagyarorszag.hu

 

A mecseki látogatásunk során érdemes a Misina-tetőn található tévétornyot és állatkertet is felkeresni. A Pécsi Zoo-ban – ha van egy kis szerencsénk – az állatokat etetési időben vehetjük szemügyre, valamint egy bébi bumm-nak köszönhetően több csemetét is láthatunk. A mostanában idelátogatók megtekinthetik a nemrégen született kis bölény- és szurikátabébiket. A Misina-tetőn található tévétoronyból és a székesegyházból felülről is megcsodálhatjuk a város panorámáját, fantasztikus látvány tárul az utazó elé. Aki Pécsett jár, annak érdemes ellátogatni a Vasarelli és a Csontváry múzeumba, hiszen világhírű mind a két festő, szemet gyönyörködtetőek ezek a kiállítások is. Az a vendég is talál ebben a festői térségben elfoglaltságot természetesen, akit jobban vonz az úszás és a pancsolás. Harkányban és Magyarhertelenden tökéletes a fürdők találhatóak a családok és a diákok számára is. Úszó- és élménymedencék egyaránt megtalálhatóak mindkét helyen, sőt Harkányban aquapark is várja a csúszdázni vágyókat.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!