Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Online távoktatás, a mi szemünkkel

Több beszélgetésben vált témává az oktatás új formájának szebb és döcögősebb oldala is, így bennünk, fiatalokban is megfogalmazódott már pár vélemény.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. április 13., hétfő 17:48
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2020. április 13., hétfő 17:48

Természetesen közöttünk is eltérőek a tapasztalatok, amit az iskolák különböző módon megvalósított rendszerének tudhatunk be. Sok jó elképzelés létezik a tanítással kapcsolatban, viszont még egyértelműen egyik sincs a tökéletes közelében.

A legelején még nagyon nehéz volt hozzászokni ehhez a hirtelen jött átálláshoz, de kezd egyre könnyebben élhetőbbé válni.

Többen észrevettük, hogy az online világban jártasabb tanárok könnyedén ki tudják élni a kreativitásukat, aminek köszönhetően érdekes távórát tartanak, mint például Vácz István, akinek megoldásáról készült cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Nagy problémánk, hogy nem mindig tudjuk követni, milyen feladatokat kapunk, hiszen néhány tanár Facebook-csoportokba küldi, ugyanakkor van, aki a Kréta felületét használja, és néhol képbe lép a Messenger, meg persze ott van a Google Classroom és a Discord is.

A tanulásban is nehézségek mutatkoznak, mert így nem olyan egyszerű feldolgozni az anyagot, mintha egy megszokott órán ülnénk az iskolában. Természetesen a tanárok próbálkoznak minél több energiát befektetni, hogy át tudják adni a tudást, és egyre több oktatóvideót és online tananyagot használnak fel.

Emellett életünkre is nagy kihatással van, mivel a rendszeresség elvesztése nehezebbé teszi a mindennapjainkat. Ugyanakkor persze ennek a jó oldala, hogy magunk oszthatjuk be az időnket, amivel több teret adhatunk más, számunkra fontos dolgoknak, például a hobbinknak.

Egyelőre még káosz ez az egész szituáció, de napról napra érezhetők a jó irányba törekvő változások, javulások.

Neked mi a tapasztalatod az online távoktatással kapcsolatban?


Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!