Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Online Egyetem napot szervezett az EBI

Minden diákszervezet programterveire hatással van a pandémiás időszak. Az EBI (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) népszerű programja, az Egyetem nap is online felületre költözött, idén ezt a megoldást választva adtak válaszokat a felsőoktatásba jelentkező fiatalok kérdéseire

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. február 16., kedd 16:43
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Suli+
Megjelent: 2021. február 16., kedd 16:43

Az Egyetem nap 2021. február 6-án került megrendezésre a Zoom alkalmazás segítségével. A szervezők sajnos sokkal kevesebb résztvevőt tudtak fogadni az esemény online formájában, mint az előző években a Csabagyöngye Kulturális Központban, viszont a program így is nagy érdeklődést keltett. Az Egyesület tagjai prezentációkkal készültek a diákoknak a felvételi rendszer menetéről, az ezzel kapcsolatos nehézségekről és a pontszámításról. A résztvevők ezt követően az érdeklődésük szerint csoportokra lettek osztva és olyan egyetemisták tartottak a részükre előadásokat, akik ugyanazon a szakon tanulnak, amely őket érdekli.

Szinte minden szóba került az egyetemi élettel kapcsolatosan, mint például gólyatábor, albérlet és kollégiumi élet különbségei, kreditek, tárgyfelvétel és nem utolsó sorban az ösztöndíjprogramok. Az előadók a közel háromórás eseményen próbáltak részletes tájékoztatást adni a fontos tudnivalókról és befejezésül a jókedvet is biztosították egy közös játékkal. A békéscsabai diákok segítséget kaptak így az online térben is és egy kérdés se maradt megválaszolatlanul.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!