Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Olvassatok és kövessetek minket 2019-ben is!

Új tartalmakkal, sűrűbb frissítéssel várunk titeket az új esztendőben, szerkesztőségünk így kíván mindenkinek eredményekben és sikerekben gazdag boldog új évet!

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM
Megjelent: 2019. január 8., kedd 14:26
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM
Megjelent: 2019. január 8., kedd 14:26

Már egy hete 2019-ben járunk, a suli is elkezdődött most már mindenhol, így szerkesztőségünk is nekivág a 2019-es évnek. Ilyenkor, év elején mindenki összegzi az elmúlt esztendő történéseit, illetve kitűzi új céljait. Mi sem teszünk most másképp, ám mindkét esetben csak vázlatosan, hiszen oly sok minden történt egy év alatt, s reményeink szerint nem lesz ez másképp 2019-ben sem.

Ami a múltat illeti, egy évnél kicsivel régebbről kezdjük, hiszen szerkesztőségünk 2017. december 13-án alakult. Az alakuló ülésen mintegy harmincöt olyan fiatal jelent meg az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület felhívására, akik úgy gondolták, hogy szeretnének részesei lenni Békéscsaba új városi diáklapjának. Itt egy pillanatra azért álljunk meg, ugyanis már az alakuló ülésen kiderült, hogy az ötletek túlmutatnak egy egyszerű online diákújságnál, ráadásul ezen ötletek megvalósítására a szerkesztőségnek otthont adó Andrássy Úti Társaskör (ATK) alkalmas is, így elméletben hamar ki is alakult oldalunk és a működés első vázlata.

Ezt követően mintegy bő három hónapig tartó ötletelés, felkészülés következett szakmai előadásokkal, amelynek végén 2018. március 21-én, a Városi Ifjúsági Parlament (VIP) tavaszi ülésén elindult portálunk, amelyet jelen pillanatban is olvasol. Sajnos, ez az időpont már nagyon közel volt az érettségikhez, szerkesztőségünk tagjai közül pedig sokan erre készültek, ami egyben azt is jelentette, hogy ők már nem igazán tudtak részt venni a további munkában. A tanév végére elkészült híradónk első adása, valamint az egyik videós sorozatunk első része, amelyek megjelenését szeptembertől havi rendszerességgel terveztük. A híradó esetében ezt többé-kevésbé tartani is tudtuk, uzsitippjeink felvételeire azonban nem jutott idő. Emellett letettük az alapjait egy egységes városi, középiskolás sulirádiónak is.

A nyár folyamán technikai felszereltségünk jelentősen bővült, és szerencsére a felsőfokú tanulmányaikat megkezdő BAM-osok helyére több tehetséges kilencedikes diák is jelentkezett kis csapatunkba. Mindemellett szakmai kapcsolat kezdődött szerkesztőségünk és a Behír.hu portált, valamint a 7.TV-t üzemeltető Békéscsabai Médiacentrum között, amelyről hamarosan bővebben is beszámolunk.

Így vágtunk hát neki az új tanévnek, amelynek első fele a csapatépítéssel, szakmai felkészítéssel, valamint egy működési struktúra kialakításával telt, így mostantól semmi akadálya annak, hogy egy tartalmasabb, sűrűbben frissülő online újságot lapozhassatok rendszeresen. Terveinkbe persze beleszólhat az ATK tervek szerint márciusban induló felújítása, hiszen nem tudjuk, hogy mely helyiségeket, illetve egyáltalán magát az épületet használhatjuk-e majd, de pontos információk hiányában emiatt még korai lenne aggódni.

Merthogy terveink bizony vannak, így februártól egy immár valóban havonta jelentkező, megújuló BAM Híradó és Uzsitipp mellett egy új, beszélgetős videós magazin elindítását, ahogy említettük, az újság folyamatos és sűrűbb frissítését, valamint programnaptárunk elindítását és folyamatos feltöltését tűztük ki elsődleges célul. Sajnos, a rádiót egyelőre nem tudjuk folytatni, de ez irányban is vannak távolabbi terveink.

Reméljük, egyre többen olvassátok majd rendszeresen cikkeinket és követtek minket a közösségi oldalakon! ennek szellemében kívánunk nektek minden szépet és jót 2019-ben!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!