Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. július 23., kedd

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Október 23. – Egy kicsi, de elszánt nemzet felemelte a fejét

Békéscsabán is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának évfordulójáról a Phaedra Közéleti Központban.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Gyemendi Réka  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. október 24., szerda 09:58

A városi rendezvényen a Békéscsabai Jókai Színház művészei ünnepi műsorral tisztelegtek a hősök előtt, majd a városvezetés megkoszorúzta Nagy Imre szobrát. A megemlékezőket Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte.

Az 1956-os magyar forradalom egész világra kiterjedő hatása elsősorban feddhetetlen erkölcsi nagyságával magyarázható. Egy kicsi, de elszánt nemzet felemelte a fejét, és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és a következmények figyelembevétele nélkül szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával” – fogalmazott beszédében a városvezető.

A rendezvényre ünnepi műsorral készültek a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Színitanház növendékei „Esik eső karikába…” címmel. Az ünnepség végén a városvezetés megkoszorúzta Nagy Imre mellszobrát és mécseseket is elhelyeztek tiszteletére.

November 5-én, hétfőn megemlékeznek Mány Erzsébet és Farkas Mihály, 1956-os hőseinkről is kivégzésük helyszínén, a Kazinczy utcai emléktáblánál, valamint a sírhelyükön, a Berényi úti temetőben, ahol Zsíros Mihály hadnagy előtt is leróhatják tiszteletüket a résztvevők.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!