Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Nincs kedved kimozdulni a hűvös szobából? Elő a klasszikus sorozatokkal!

Beköszöntött a kánikula, amikor a legszívesebben vízparton vagy strandon egyfolytában az ember. Ezt azonban nem mindenki engedheti meg magának, így marad a besötétített, jobb esetben légkondis szoba, na meg a filmnézés.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. július 1., szerda 18:55
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. július 1., szerda 18:55

Sokan vannak úgy, hogy csak bekapcsolják a tévét, és addig nyomkodják a távszabályzót, amíg találnak végre egy olyan csatornát, ahol éppen nincs reklám. Több helyen is leadják ugyanazokat a sorozatokat, amiket majdnem mindenki ismer, de ki tudja, hogy épp melyik résznél tartanak. Most összegyűjtöttem négy olyan klasszikus sorozatot, amit megtalálhatsz a neten is.

1. Jóbarátok (Friends)

A sorozat hat, húszas éveikben járó fiatal mindennapjairól szól. Az „apuci kislánya” Rachelről (Jennifer Aniston), a rendmániás séf Monicáról (Courteney Cox), az ő paleontológus bátyjáról, Rossról (David Schwimmer), a szarkasztikus és vicces Chandlerről (Matthew Perry), a gyerekes színész Joey–ról (Matt LeBlanc), valamint a szórakozott hippi dalszövegíró Phoebe-ről (Lisa Kudrow). Tíz évadon keresztül követhetjük életüket, milyen problémáik vannak, hogy állnak a szerelemmel és egyéb átlagos dolgokról. Mindezt rengeteg persze rengeteg humorral, de többet felesleges is mondani a sorozatról, mert hát ki nem ismeri?

2. Agymenők (The Big Bang Theory)

Ez a sorozat egy elméleti és egy kísérleti fizikus lakótárs/legjobb barát kapcsolatán alakul. Amikor Penny (Kaley Cuoco) a szomszédjukba költözik, a két srác, Leonard (Johnny Galecki) és Sheldon (Jim Parsons) élete a feje tetejére áll, és ezen a helyzeten két másik barátjuk sem segít. Szépen lassan a négy kocka srác Penny segítségével kitör buborékából, és minden összejön nekik. A sorozat végére mindenki megkapja a happy endet, de addig 12 évadon keresztül követhetjük a csapat mindennapjait.

3. Így jártam anyátokkal (How I met your mother)

Ahogyan azt a cím is elárulja, a sorozat arról szól, hogy a főszereplők egyike – Ted Mosby (Josh Radnor) – 2030-ban elmeséli a gyerekeinek, hogyan ismerkedett meg az anyjukkal. Öt barát életét követhetjük nyomon, a történet végére pedig kiderül, ki is Ted gyerekeinek anyja. A sorozat olyasmi, mint a Jóbarátok, de ennél tudjuk, hogy mi lesz a végkifejlet, hogy ki is az anya.

4. Bír-lak (Full House)

A történet egy családról szól. Hónapokkal az anyuka halála után Danny (Bob Saget), az édesapa egyedül maradna a három kislánnyal, de úgy dönt, hogy áthívja legjobb barátját, Joey-t (Dave Coulier), valamint a lányok nagybátyját, Jesse-t (John Stamos), majd együtt birkóznak meg a gyermekekkel járó nehézségekkel. A sorozat bizonyos részei komoly társadalmi témákat feszegetnek (étkezési zavar, gyász, családon belüli erőszak stb.) Az epizódok rövidek, mindössze 20 percesek. A sorozat viszonylag hosszú időn át futott, 1987-tol 1995-ig.

Én mindet csak ajánlani tudom, ha egy jó és szórakoztató elfoglaltságot kerestek magatoknak.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!