Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Nem szimplán tánc, annál sokkal több… Valakinek maga az élet!

Ki így, ki pedig úgy vezeti le egy fárasztó nap után a felgyülemlett feszültséget, a módszer ezerféle lehet. Boros Mentának például a tánc segít ebben. Nem is akármilyen: a hip-hop.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:19
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:19

Az emberi élet egyik legszebb pillanata lehet, amikor megtalálja valaki azt a tevékenységet, amiben ki tudja fejezni önmagát, érzéseit, nézeteit. Lehet ez akár az éneklés, a rajzolás, a fotózás, vagy éppen az alvás. Nem kell kiválónak lenni, csak tenni, ami szívből jön.

Talán a leggyakrabban a tánc az, amiben a legtöbben ki tudnak bontakozni, hiszen megannyi fajtája ismert, ezáltal rengeteg emberhez tud eljutni. Ott van a néptánc, a balett, a mazsorett vagy a kicsit populárisabb modern tánc, vagy a hip-hop.

Utóbbi azonban nemcsak egy tánc, sokkal inkább életstílus, hiszen magában foglalja a zenét, az öltözködést, a művészeti formát, valamint a sportot. Van, aki már egész kis korában megismerkedik a hip-hop szinte minden részével, és van, aki csak egy elemét ismeri részletesen. Akárhogy is legyen azonban, egy biztos: nem véletlenül szeretik sokan.

Boros Mentához, az Andrássy gimnázium tanulójához szintén nagyon közel áll a hip-hop. Kiskora óta a tánc az, amit szívesen űz szabadidejében, ebben tudja levezeti a stresszt, ez segít neki elszabadulni az iskolás élet monotonitásától. Megkerestük, hogy egy kicsit jobban megismerjük.

Mikor kezdtél el táncolni?

Már három és fél éves korom óta táncolok, ez a tizenkettedik évem. Én voltam az első a tánciskolában, aki ilyen fiatalon kezdte el. Ez annak köszönhető, hogy nagynéném táncpedagógus, és megengedte nekem, hogy járjak, azóta pedig ilyen idős kortól lehet hivatalosan is táncolni.

Milyen hatással van a tánc a mindennapi életedre?

Elég nagy hatással, hiszen igazság szerint ez tart engem fitten. A tánciskola tulajdonképpen a második családom, akiket én szinte ugyanannyira szeretek, mint a valódi családomat, akik rendkívül fontosak számomra. Napi szinten részei az életemnek, nagyon sokat beszélünk. Igazából nagyon összetartó társaság lettünk az évek alatt.

Boros Menta

Boros Menta
(Fotó: BAM – Fábián Réka)

Okoz-e nehézséget az időd beosztása?

Nem szokott problémát okozni. Hetente két edzésem van, az egyik szerdán, a másik pedig szombaton. Próbálom úgy beosztani az időmet, hogy tudjak tanulni mellette. Nagyon sok a tanulnivaló, ha a rá következő nap témazáró van, akkor előfordul, hogy nem is megyek. Viszont nekem a tánc szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan tudjak élni.

Van-e valami érzelmi háttere a táncnak?

Amikor összesűrűsödnek a dolgok, akkor elmegyek táncra, olyankor utána minden rendben lesz. Igazából arra való, hogy „kitáncoljam” magamból azokat a rossz élményeket, vagy rossz hatásokat, amik zavarnak.

Kinek tudnád ajánlani a táncolást?

Bárkinek akár három és fél éves kortól egészen tizennyolc éves korig. Sajnos utána egyetem mellett nem fogom tudni megoldani én se, viszont vannak olyan táncosok, akik huszonévesek, és ott vannak. Páran ezt kézben tudják tartani, de szerintem az már nagyon megterhelő lenne. De igazából bárki járhat, akár felnőtt, akár gyerek.

A tánc bárkinek elérhető, korlátok nélküli. Nem kell hozzá se végzettség, se tökéletes mozgás. Legtöbb esetben pont elég egy jó zene és a társaság.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!