Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Négyszögletű Kerekasztal – a Jeune Courage szervezésében

Április 12-én a Jeune Courage – Közösség az ifjúsági érdekérvényesítésért csoport megrendezte ötállomásos Békés megyéi fiatalokat érintő programsorozatának záróakkordját.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap 14:55

A korábban helyi szinten bevont fiatalok Békéscsaba, Kondoros, Végegyháza és Szeghalom városából, mérhették össze tudásukat a Négyszögletű Kerekasztalnál, ahol az ifjúsági érdekérvényesítés és érdekképviselet, valamint az ifjúsági közösségszervezéssel kapcsolatos ismereteiket kellett felhasználni.

A rendezvény helyszínét a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kara szolgáltatta, ahol Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt. A programtervezet rendkívül színes volt, hiszen a vetélkedő feladatai között izgalmas előadások várták a fiatalokat a témával kapcsolatban, amelyek információit a későbbiekben felhasználhatták a vetélkedő feladatainál.

A fiatalok az alábbi előadásokat hallgathatták meg:

 • Ifjúsági irodák működése
  előadó: Bálega János, a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője
 • Az érzelmi intelligencia jelentősége a közösségekben
  előadó: Medvegy-Andelic Marija, pasztorális tanácsadó
 • A Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának és Hallgatói Önkormányzatának bemutatkozása
  előadók: Dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának egyetemi docense, valamint Iszály János Olivér, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának HÖK-elnöke
 • Jó gyakorlatok az ifjúsági érdekképviselet terén
  előadó: Dombóvári Gábor, a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda vezetője

A zsűri több szempont szerint értékelte a csapatok munkáját, mely során a legtöbb pontot a szeghalmi delegáció szerezte, akik ezen kívül a leglelkesebb csapat címet is kiérdemelték. A legfelkészültebb a békéscsabai, a legkreatívabb a kondorosi, a legkitartóbb pedig a végegyházi csapat volt.

Az esemény zárásaként a résztvevők közösen kivonultak a Szent István térre, ahol a Békéscsabai Diákönkormányzat LIKE (Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye) nevű rendezvénye zajlott, mely során egy flashmob-bal koronázták meg a napot.

Galéria

Fotók: BAM – Szóró András

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!