Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Negyedik alkalommal került megrendezésre az Iparty

Március 22-én immár negyedszer gyűltek össze a Szegya öt évfolyamos iparművészeti szakos képzésének tanulói egy art-aktív délutánon és esten. Az idei program nagy része Munkácsy Mihály és Jankay Tibor festészetének újszerű feldolgozásán alapult.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. március 30., péntek 12:34
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. március 30., péntek 12:34

A 2015-ben indult program ötletgazdája Novák Attila, a művészeti munkaközösség vezetője volt, aki egy olyan rendezvényt képzelt el és valósított meg az Alkotóházon belül, amelyben a művészetis diákok magukénak érezhetik az épületet. A rendezvény laza, bulis, mint egy művészetis, ezért is lett a neve Iparty.

Persze, az Iparty nemcsak a művészetiseknek szól, minden érdeklődőt szívesen látnak. Minden alkalommal más és más előadókat hívnak meg, jelenlegi és volt diákokat, esetleg más művészetis iskolákból valakit, amelyre ezúttal is volt példa. A szervezők ugyanis fontosnak tartják, hogy legyen egy olyan nyitott találkozási pont, ahol a régi és az új diákok, illetve a régi és a jelenlegi tanár kollégák együtt tölthetnek egy napot.

Az idei téma alapja egy komoly, A művészinastól a nagymesterekig címet viselő pályázat volt. A program hivatalosan délután három órától este nyolc óráig tartott, nem hivatalosan azonban mindig addig tart, ameddig csak lehet, hiszen egy évben egyszer kerül megrendezésre az esemény, így ki kell használni a rendelkezésre álló időt.

Az idei Iparty Novák Attila nyitóbeszédével indult, majd Sarkadi Árpád, Veszpi Andrea és Lantos Katalin művészetis tanárok prezentációjával folytatódott. Az előadások között volt néptánc – kapcsolódva természetesen Munkácsy Mihály és Jankay Tibor művészetéhez –, performance és énekes előadások, de az állandó programok, így a fényképezkedés, a beöltözés sem maradhattak el, ahogy a finom falatok sem.

Galéria

Fotók: Barta Viktória

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!