Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 7., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Mostantól biztonságos kapcsolaton keresztül böngészheted oldalunkat

A csabaidiakujsag.hu mától https, azaz biztonságos kapcsolaton keresztül érhető el. Korábban megosztott cikkeink automatikusan az új protokoll szerint nyílnak meg.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM
Megjelent: 2019. március 29., péntek 11:39

A Google 2016. december 27-én elkezdte kiküldeni a figyelmeztetéseket a Search Console-on keresztül azoknak a weboldalaknak, melyeken felhasználónév és jelszó mezők találhatók, és nem https-t használnak. Az üzenet arról szólt, hogy jelszavak nem biztonságos módon történő gyűjtése miatt a Chrome az 56-os verziótól kezdve figyelmezteti a felhasználókat, hogy nem biztonságos oldalon adják meg adataikat. Bár a csabaidiakujsag.hu nem kér belépési adatokat, mégis váltottunk.

Míg az olyan weboldalaknál, melyek jelszavakkal és más személyes adatokkal dolgoznak, kritikus fontosságú a https használata, a Google szerint minden más weboldal esetében is fontos lenne https-re váltani, így már egy jó ideje sürgeti a weboldalakat a váltásra, többek között azzal, hogy előnyben részesíti a rangsorolásnál azokat az oldalakat, akik https-t használnak. Emellett a Chrome böngésző minden http oldalnál kiírja a „Nem biztonságos” feliratot, ami valljuk be, elég hülyén hangzik egy weboldal esetében.

Mától tehát mi is átálltunk https kapcsolatra, aminek azért vannak apróbb, vagy épp nem is olyan apró bosszantó mellékhatásai. Az egyik ilyen, hogy az eddig a Facebookon megosztott cikkeinknél eltűntek/eltűnnek az indexképek. Ettől persze még a cikk továbbra is elérhető, hiszen automatikusan a https címre irányítja a kérést oldalunk. A másik, kicsit bosszantóbb következmény, hogy cikkeink lájkjai oldalunkon lenullázódtak, ezért kérjük minden kedves olvasónkat, hogy amennyiben tetszik valamelyik régebbi cikkünk, nyomjanak egy lájkot rá akkor is, ha ezt korábban már egyszer megtették. Köszönjük!

Újdonság az oldalon: megjelentek a címkék

Szintén a mai napon vezettük be a címkék használatát cikkeinknél, vagyis minden cikkünk alján található egy, illetve általában több olyan szó, amely jellemző a cikkre. Ezek egyben linkek is, így rájuk kattintva megtekinthető minden olyan publikációnk, amely az adott címkével lett ellátva. Emellett oldalaink jobb alsó részében (telefonon és tableten alul) található egy címkefelhő, ahol a legtöbbször használt címkék találhatók.

Mindez persze már régóta használt dolog a neten, mi azonban úgy gondoltuk, hogy most gyűlt össze annyi tartalmunk, hogy értelme van bevezetni ezt a funkciót.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!