Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Most lehet jelöltet nevezni a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetésre

A Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést a 13. alkalommal adományozzák az idei évben. Olyanok vehették át az elmúlt évek díjait, akik tettek és tesznek a városi fiatalokért, azaz értetek. Pandémia ide vagy oda, sokan vannak, akik azért dolgoznak, hogy a felnövő generáció előmenetelét segítsék.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: BAM
Megjelent: 2021. május 14., péntek 13:21
Írta:   |  Forrás:
Rovat: BAM
Megjelent: 2021. május 14., péntek 13:21

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza.

A Rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható, évente legfeljebb két kitüntetés adható át.

A kitüntetés ünnepélyes átadására idén tizenharmadik alkalommal szeptember vagy október hónapban – lehetőség szerint a Csabai Garabonciás Napok rendezvénysorozat keretében kerül sor.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

– a polgármester,

– az alpolgármesterek,

– az önkormányzati képviselők,

– a jegyző,

– a város területén működő helyi nemzetiségi önkormányzatok,

– a Közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottságának nem képviselő tagjai,

– a városban működő köznevelési intézmények vezetői, fenntartói, munkahelyi kollektívái, nevelőtestületei, diákönkormányzatai, szülői munkaközösségei,

– a diákpolgármester,

– a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező – bíróság által nyilvántartásba vett – civil szervezetek,

– a Békéscsabán működő öntevékeny ifjúsági vagy kortárs segítő csoportok.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

– Az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait.

– Az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását.

Természetes személy esetén az adatvédelmi szabályok betartásának érdekében a javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 1. melléklet szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot. Amennyiben a nyilatkozat nem kerül benyújtásra, a javaslat nem terjeszthető elő döntéshozatalra. Az adatkezelési nyilatkozat letölthető a www.bekescsaba.hu honlap Csabai élet / Ifjúság menüpontjában.

A kitüntetési javaslatokat 2021. május 31. (hétfő) 16.00 óráig papíralapon lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.).

További információ kérhető Bágy Petra ifjúsági referenstől a 66/886-761-es telefonszámon vagy a bagy@bekescsaba.hu e-mail címen.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!