Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Miért jó romkomot nézni?

A romantikus komédiákat majdnem az összes nő szereti, főleg akkor, ha a párjukhoz is oda tudnak bújni közben, ám erről az ellenkező nem máshogy vélekedik. Ha férfiként olvasod ezt, hadd magyarázzam el, véleményem szerint miért is érdemes mégis nekiülni egy romantikus vígjátéknak pasiként!

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. június 20., vasárnap 10:48
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. június 20., vasárnap 10:48

 

Rengeteg dolog miatt érdemes egy romkomot megnézni. Egy ilyen film kissé közelebb tud hozni a párodhoz, ki tudtok egy kicsit kapcsolni, hiszen ezeknek a filmeknek pont ez a lényege. Akár azon is tudtok nevetni, hogy milyen buták sokszor a főszereplők és hogy ti, a különböző helyzeteket hogyan oldanátok meg. Romkomot nézni azért is szórakoztató, mert sokat lehet nevetni rajtuk, közben még egy érzelmes történetet is kapunk a kacagás mellé. Amennyiben ezek az okok nem lennének elég nyomósak, akár még tanulhatunk egy-egy történetből. Szórakozás, romantika és tanulás egyszerre? Hát kell ennél több? De ha még ez sem fogott meg, akkor hadd mondjak el még valamit. Egy-egy romkom ki tud mozdítani a megszokott, feszes tempójú hétköznapok karmaiból. A sokszor idétlen, de nevetséges szituációba kerülő karakterek helyzetébe könnyebben bele tudjuk képzelni magunkat. A hétköznapokban is találkozhatunk romkomokba illő helyzetekkel, amelyeket magunk is átéltünk, így visszaidézhetjük a különböző romantikus pillanatainkat.

Most, hogy elmeséltem, miért jó romkomot nézni, hadd mutassak be 4 olyan romkomot az elmúlt 4 évből, amit érdemes megnézni.

  1. Sierra Burgess egy lúzer

A történet nagyon egyszerű, de annál ütősebb. Sierra Burgess egy okos, ám kissé népszerűtlen lány, aki egy nap kap egy üzenetet egy, az iskolájába járó sportolótól. Egyből szimpatizálnak egymással, de kiderül, hogy a fiú egy másik, sokkal népszerűbb lánynak címezi üzeneteit. Érdemes megemlíteni, hogy itt a „lúzer” és a „népszerű” lány nem a sablonra épülő karakterek, itt annál sokkal többek. A netflix sajátgyártású filmje, így hozza azt a színvonalat, amit már megszokhattunk tőlük.

  1. Tökéletes pasi

A Tökéletes pasi egy remek példája annak, hogy miért nem szükséges a legmenőbb kocsit vezeti és miért nem mindig jó a legdögösebb lánnyal randizni. A történet egy srácról szól, aki mindig mindenből a legmenőbbet akarja; menő kocsik, jó csajok és a tökéletes iskola,viszont erre nincs pénze. Létrehoz ezért egy olyan alkalmazást, ahol kamu randikra mehet el lányokkal. Egy ideig minden jól alakul, ám az érzések mindig beleszólnak a sorsba.

  1. Garantált szerelem

Ez a film inkább a felnőttek figyelmét kötheti le, hiszen a két főszereplő nem a tipikus tinipár, hanem két felnőtt. Susan egy ügyvéd, aki egy nap egy különös megbízást kap Nicktől, miszerint pert akar indítani egy társkereső oldal ellen. Nem meglepő, hogy miközben a peren dolgoznak, egyre inkább közelebb kerülnek egymáshoz.

  1. Újra otthon

Alice nem rég vált el, így gyermekeivel visszaköltözik szülővárosába. A születésnapi buliján találkozik három fiatal filmessel, akik producert, na meg albérletet keresnek. Alice anyja miatt a nőnél köt kit a három férfiú, akikkel Alice jól ki is jön. Egy nap azonban a volt férj visszatér, és természetesen dráma jön dráma után.  Tökéletes választás lehet, ha hasonló helyzetbe kerültél.

Mindegyik film nagyon jó a maga módján, ajánlom mindegyiket. Jó szórakozást kívánok!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!