Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Menni vagy nem menni, ez itt a kérdés – jegyzet egy gimnazista tollából

Körülbelül egyhete érkezett a bejelentés, hogy az eddigi április 19-ei középiskolai nyitástáttolták május 10-ére. Így az általános iskolák alsó tagozatos diákjai a jövőhéten, a felsősök és a középiskolások viszont csak az érettségik után térhetnek vissza az iskolapadba.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. április 15., csütörtök 18:59
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. április 15., csütörtök 18:59

Bevallom, én egykicsit szomorú vagyok amiatt, hogy nem mehetünk mi is hamarabb vissza az iskolába, de persze teljesen értem a miértjét. Két hétre teljesen felesleges lenne visszarángatni a végzősöket, miközben már november közepe óta otthonról tanulnak ők is. Ha visszamentünk volna, a tanárok valószínűleg őket is ugyanúgy elárasztották volna dolgozatokkal, mint bennünket, alsóbb éveseket, ami miatt jogosan akadnának ki. Igen, úgy készülök, hogy rengeteg dolgozatot kell majd írni. A végzősök így otthon, a saját tempójukban tudnak készülni a rájuk váróvizsgákra, amelyekhez előre is sok sikert kívánok! Nem lehet könnyű online készülni az érettségire és szerintem minden tiszteletet megérdemelnek azok, akik az idén érettségiznek. Azok, akik így könnyebbnek látják a felkészülést, valószínűleg nem voltak meg egy online órán sem.

Én a harmadikévemet ülöm az Andrássy falai között, néhány napja osztályozó vizsgáztam leonline, hogy letegyem az angol előrehozott érettségimet. Ez a hosszabbítás most nekünk, 11.-eseknek is jól jött, mivel az év végi eredményünk már számít a továbbtanulásban, így még egy kicsit itthon feljebb tudjuk húzni az átlagunkat mielőtt visszamegyünk. Bár nekünk sem könnyű mivel jó néhányan teszünk előrehozott érettségit, akár különböző tárgyakból is és ezen nem segítenek a bezártság miatt kialakult depresszív gondolatok sem. Május 10-e azérettségi szünet utáni első nap, szóval idén már biztos nem látja senki a végzőseit az iskola falain belül, mint diák. Az alsóbb évesek viszont még egyhónapot végig ülnek az iskolapadban, ami sokak szerint felesleges.

Véleményem szerint ez még mindig jobb, mint egy hónapig görnyedni a gép előtt otthon.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!