Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Megvan ki indul a Belvárból a 29. Garabonciás napokon

A Covid-időszak enyhülésének hála megtarthatták az iskolákban a diáknapokat. Sokan várták, hogy végre megrendezhetők legyenek a diáknapok, hogy a komoly versengés után kimehessenek újra a Garára szeptember végén, hogy iskolájuknak szurkolva ordíthassák telitorokból a jól bevált szlogeneket.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. július 16., péntek 19:00
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. július 16., péntek 19:00

Három osztály versengett azért, hogy képviselhesse a Belvárosi nebulóit ebben az évben.

A Mindfield stábját Frankó Barnabás képviselte, azt szerette volna bemutatni, hogy a tudomány és a technológia mennyire érdekes. Kampánya szerint ez a terület nemcsak bonyolult függvényekből és reakcióképletekből tevődik össze, hanem annál sokkal színesebb, illetve bemutatta, hogy a mai emberiség is milyen sokat köszönhet ezeknek a területeknek, hiszen jóval kényelmesebb világunkban az élet most, mint régen.

Apáti-Nagy Lajos a B2 gether jelöltje volt, akik az összetartozás erejét akarták átadni. Azt, hogy mekkora erő rejlhet egy csapatban, ahol mindenki elfogadó és kitart a másikért. Ahol nem az számít, hogy ki honnan jött, kinek milyen félelmei vannak, hanem az, hogy mit szeretsz csinálni, miben vagy ügyes, hisz a maga módján mindenki tökéletes.

A bátorságot és az önbizalmat Csányi Huba a Bravesoul stáb színeiben testesítette meg. Igyekeztek mindenki figyelmét felhívni arra, hogy mennyire is fontos kiállni magukért, illetve küzdeni azokért a célokért, melyeket szeretnének elérni. Bármilyen nehéz is valamibe belekezdeni, az a legnehezebb lépés, mivel utána már sokkal gördülékenyebben fogunk a siker felé zakatolni – fogalmazták meg kampányukban.

Mindegyik csapat emlékezetessé tette ezt a diáknapot számunkra, főleg programjaikkal, melyekkel témájukat erőteljesen képviselték. A Mindfield például esti csillagnézést szervezett, ahol a kellemes esti sötétségben csodálhattuk az éjszaka fényeit, illetve szabadulószobájukban a gondolkozásra bírtak rá minket egy-egy ügyes feladvánnyal. A B2 gether szalonnasütést rendezett, ahol körbe ülhettük a tüzet, s ropogtathattuk az szalonnát egy kis kenyér társaságában. Természetesen mindehhez dukált egy kis élőzene is, amelyet a stáb lányai szolgáltattak nekünk. Ha már zene, akkor a Bravesoul-t, sem hagyhatjuk le a listáról, mivel ők az este folyamán koncertet adtak nekünk. Az Andrássys Refire stáb több tagja is átjött, hogy közösen zenéljenek az iskolának. Sőt, mi több az egyik tanárt meghívták, hogy adjanak elő együtt egy dalt. Magától értetődően az egész iskola örült a vendégzenésznek.

A tanári kar sem volt rest a rendezvény alatt, mivel megtartották a Mindentudás napját. Ilyenkor a tanárok nem az iskolai kötelező tananyagból adnak elő, hanem választanak egy általuk érdekesnek vélt témát, ami kidolgoznak, majd bemutatják azt. Szabó Andrea iskolapszichológus a sztereotípiákról és azok legyőzéséről beszélt, míg Kelemen Sándor fizikatanár a kódfejtés történelméről adott elő. Az 1920 körüli migrációról Szenográdi Pétertől hallhatunk egy s mást, míg zárásképpen Obuch Lászlónak hála a Ferrari és Porsche történetét kísérhettük végig.

Mindemellett megrendezésre került a 12 órás foci, a belvárosi diáknapok egyik megszokott és közkedvelt programja. Ekkor a 7.-től 12.-ig levő osztályok versenyeznek egymással, az esélyegyenlőség jegyében mind férfi, mind női csapatban. Az egész terem izzott az izgalomtól, mivel minden szurkoló beleadott apait-anyait, mikor felordított, ha csapata gólt lőtt. Az esemény mindig teltháznak örvendett, ebben az évben is az egyik, ha nem a leglátogatottabb volt mind közül.

Végül zárásképpen jött a zárórendezvény, melyet tiszteletteljesen a happeninggel kezdtünk. Megnéztük a stábok kisfilmjeit, illetve táncait, melyek jól átadták az osztályok mondanivalóját. Az ezután következő lényegi esemény a szavazás volt, ahol mind a zsűri, mind a diákság elvonult, hogy az általa szeretett jelöltre és csapatra rakhassa le voksát.

Az eredményhirdetéssel ért véget a nap, amelyet mindenki már nagy izgalommal várt. A verseny nagyon szoros volt az első, illetve második helyért, melyet mindenki már a levegőben érzett. A harmadik helyet a B2 gether stábja vitte el, a második helyezést a Mindfield szerezte meg, így az első helyen Csányi Huba és a Bravesoul csapata zsebelhette be. Gratulálunk a győztes csapatnak!

A galériában Nagy Katalin Flóra képei adnak ízelítőt a Belvár Diáknapjának hangulatából.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!